Previous Next

Підбили підсумки чотирьох років роботи Полтавської обласної організації ветеранів

Надрукувати

У Полтаві відбулась VIII конференція Полтавської обласної організації ветеранів. У ній взяли участь 85 делегатів, яких обрали первині організації в містах і районах. Це ветеранські активісти, люди поважного віку.

На початку конференції зі звітом виступив голова ради обласної організації ветеранів Віктор Тесля. У звіті йшлось про роботу ради обласної організації ветеранів за період з грудня 2015 року по грудень 2019 року та головні напрямки її діяльності на наступний статутний період.

«Вважаю, що рада і її президія працювали злагоджено, їхні засідання проводились згідно з планом роботи, без порушень статутних вимог», – сказав Віктор Тесля.

Він перерахував справи, які здійснювала рада протягом звітного періоду. Наголосив на тих, які сприяють збереженню історичної пам’яті та патріотичному вихованню молоді.

«Я б сказав, що певна заслуга у виховній роботі, яку проводять ветерани у тому, – розповів Віктор Тесля, – що подвиг переможців у страшній війні 1941-1945 років з гідністю продовжують бійці, які відстоюють незалежність в територіальну цілісність України на її східних рубежах».

За словами Віктора Теслі, на території області вже створено понад 10 ветеранських організацій об’єднаних територіальних громад (Полтавський, Решетилівський, Гребінківський, Великобагачанський, Чорнухинський, Гадяцький та інші).

«Під час здійснення реформи місцевого самоврядування (створення об’єднаних територіальних громад), очевидно, доведеться привести структури ветеранських організацій відповідно до адміністративно-територіального принципу», – сказав Віктор Тесля.

Він подякував місцевій владі за значну допомогу та співпрацю ветеранам, але підкреслив, що їх організації потребують збільшення фінансування з місцевих бюджетів. Деякі з них взагалі не отримують такої допомоги.

На конференції роботу ради обласної організації ветеранів за звітний період визнано задовільною. Обрано новий склад цієї ради.

Серед головних її завдань в постанові конференції зазначено: « Наполегливо реалізовувати заходи, спрямовані на покращання умов життя людей поважного віку, особливо в сільській місцевості».

Віктора Теслю знову обрали головою обласної організації ветеранів.