Previous Next

Полтавщина готова до зими

Надрукувати

Готовність сил та засобів цивільного захисту області до роботи в осінньо-зимовий період обговорили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, перше випробування погодою Полтавщина вже пройшла.

«Є певні нюанси, що змушують замислитися про нашу готовність до зими. Перевірте ще раз, щоб всі підрядники були зі справною технікою, облаштовані майданчики для посипкового матеріалу. Також вже мають бути підготовлені  майданчики в смугах відводу доріг – ділянки для тимчасової зупинки в разі негоди», – сказав Олег Синєгубов.

Дорожні служби області заготовили фрикційні матеріали та технічну сіль, які застосовуються при ожеледі. План виконано на 100%. На дорогах встановили дорожні знаки «Ожеледиця», «Слизька дорога», «Зона дії».

«Постійно працює гаряча лінія. Сюди за допомогою можуть звертатися водії. Під час негоди отримали більше 50 звернень, жодне не залишилося поза увагою», – сказав начальник відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху АМД  Владислав Чичкань.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Полтавській області Денис Захарченко наголосив, аби уникнути колапсу на дорогах – потрібно тісно співпрацювати з рятувальниками та дорожниками.

«Ще великого снігу не було, але на деяких ділянках дороги були затори», – зауважив Денис Захарченко.

Як повідомив начальник обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло, до 20 грудня в області зберігатиметься тепла, як для зими, погода. Температура повітря коливатиметься від 0  до +5 градусів тепла. Опадів не буде. Лише 15 грудня синоптики очікують дощ і мокрий сніг. 

«Характер погоди зміниться в третій декаді грудня. Температура повітря знизиться до -7…-12 градусів морозу. Снігу випаде до 8 см», – сказав Ігор Замирайло.