Previous Next

Олег Синєгубов взяв участь у засіданні постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування

Надрукувати

 

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов взяв участь у засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради  з питань екології та раціонального природокористування.

Серед іншого, депутати обговорили стратегію розвитку Полтавської області на період 2021 – 2027 років.

Як повідомила директор  Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко,  стратегія цього року буде методично відрізнятися від попередніх, адже ґрунтуватиметься на використанні смарт-спеціалізацій.

«Ми маємо відповідні оцінки, що наша стратегія не матиме негативного впливу на якість довкілля в процесі її реалізації. В стратегії передбачено застосування смартспеціалізації регіону», – сказала Інна Іщенко. 

Зокрема, про обласний бюджет Полтавської області поінформував  директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка.

«Загальний обсяг обласного бюджету у 2020 році проти цьогорічного скоротився з 9 млрд 200 млн грн до  4 млрд 600 млн грн. Це пов’язано з тим, що Урядом внесено зміни в порядок фінансування державних гарантій з соціального захисту населення. Ці виплати виключені з місцевих бюджетів і їх фінансуватиме Міністерство соцполітики з державного бюджету», – сказав Павло Кропивка.

Також він додав, що екологічні видатки передбачені в сумі 63 млн грн за рахунок екологічного податку та штрафних санкцій. Це спецфонд. В одному обсязі заплановані й доходи й видатки.

За результатами обговорення питань порядку денного члени комісії обговорили та рекомендували на розгляд сесії обласної ради низку проєктів рішень.