Previous Next

Голова облдержадміністрації взяв участь у засіданні постійних комісій Полтавської обласної ради

Надрукувати

10 грудня голова облдержадміністрації Олег Синєгубов взяв участь у засіданні постійних комісій Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин та питань молодіжної політики, спорту та туризму.

На засіданнях Депутати розглянули та підтримали низку профільних проєктів рішень чергової сесії.

Зокрема про обласний бюджет Полтавської області поінформував  директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка.

Депутати заслухали інформацію начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадима Чувпила щодо звернення депутатів Кобеляцької районної ради з питань надання у власність земельних ділянок державної власності за межами населених пунктів без відома органів місцевого самоврядування.  Також він поінформував про стан дотримання у 2019 році юридичними та фізичними особами вимог законодавства України в частині використання та охорони земель усіх категорій і форм власності.

Як розповів Вадим Чувпило, загальний земельний фонд регіону – 2 млн 875 тис. га з них 2 млн 223 тис. – землі сільськогосподарського призначення. Державних земель – 26%, 74% – землі приватної власності. Вадим Чувпило зазначив, що понад 20 тис. га земель використовуються без правоустановчих документів. Ці землі незаконно засівають або на них незаконно видобувають корисні копалини, або їх забудовують.

За результатами засідання депутати ініціювали створення робочої групи для проведення інвентаризації земель.

Голова облдержадміністрації зазначив, що в ході земельної реформи першим і обов’язковим кроком має бути упорядкування прозорої системи землеволодіння і землекористування.

«Без цього ми не просунемося на шляху до детінізації ринку земель», – додав Олег Синєгубов.

Щодо другого засідання депутати розглянули та підтримали низку проєктів рішень чергової сесії обласної ради: про обласний бюджет на 2020 рік, про стратегію розвитку Полтавської області, про внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 – 2020 роки, про затвердження Положення про щорічний конкурс студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад» у новій редакції.

У контексті питання про обласний бюджет на 2020 рік комісія рекомендувала облдержадміністрації передбачити у проєкті бюджету кошти на фінансування будівництва в області спортивних майданчиків. Також депутати затвердили план роботи постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму на 2020 рік.