Previous Next

Фаршировані равлики, конопляне пиво та чорний сир: у Полтаві презентують смаколики Сумщини

Надрукувати

У межах проведення днів Сумщини та відзначення 80-річчя утворення Сумської області до Полтави привезли фотовиставку «Смаки Сумщини».

Невідомий об'єкт«У нас виникла ідея знайти новий метод популяризації регіону. Тож вирішили представити область через фотографію та смаки, - розповідає начальник відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Юрій Гладенко. -  На фото представлена продукція, що виробляється в Сумській області. Крім звичних овочів та фруктів, є й делікатеси».

«Дивлячись на роботи професійного фотографа Наталії Кармазіної, одразу не розумієш, це картини чи фото. Натюрморти настільки реалістичні, що одразу хочеться їсти», – ділиться враженнями від виставки в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського полтавка Оксана.

Сумчани показали короткий відеоролик про туризм на Сумщині й запросили продегустувати продукцію місцевих товаровиробників. Серед гастрономічних цікавинок – сир чорний, конопляний, мармуровий; халва і пиво з конопель. А ще равлики копчені та фаршировані.

«Гастротури – це улюблені тури не тільки українців, а й мандрівників з усього світу. І стояти перед цією смакотою довго неможливо, адже хочеться скуштувати, – говорить директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. – Суми нам показали, що регіон можна представляти не лише через культурну спадщину, а й через продукцію місцевих товаровиробників. Вони створюють робочі місця, представляють область і рухають туризм вперед. Мабуть, будемо переймати досвід сумських колег, і, можливо, скоро привеземо їм свої галушки».

Подібні гастрономічні виставки вже відбулися в Чернігові та Харкові.