Previous Next

У Полтаві вручили обласну волонтерську премію «Простір добра-2019»

Надрукувати

У Міжнародний день волонтера КУ «Обласний молодіжний центр» Полтави спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА провели обласний волонтерський проєкт «Простір добра». Такої кількості людей, які піклуються про ближніх, допомагають їм абсолютно добровільно і без будь-якої користі, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ще не бачила.

«Сьогодні вручаємо чималу кількість нагород, грамот, подяк і кубків, - розповіла начальник тендерного ресурсного центру ОМЦ Наталія Панченко. – Усі бажаючі волонтери реєструвалися на здобуття обласної волонтерської премії «Простір добра-2019», потім ми ретельно вивчали їхню діяльність. Але для цього навіть не було необхідності, полтавський волонтерський рух настільки тісний, що ми усі дуже добре один одного знаємо».

У результаті полтавських волонтерів відзначили в трьох номінаціях: краща волонтерська команда, волонтер року та тренери-волонтери.

Найменшим волонтерам області ще й 10 років нема. Загін Полтавської школи №30 ще тільки сформувався, а вже встиг зробити кілька добрих справ для міста. Учням четвертого класу вручили грамоту, й наступного року вони пообіцяли представити презентацію своєї роботи за рік.

Проєкт «Простір добра» зібрав навколо себе волонтерів із абсолютно різних сфер. Волонтерський загін «Єдність» УМСА  представляє медицину, адже днює й ночує з пацієнтами різних лікарняних відділень. «Янголи милосердя» із Кобеляк допомагають військовим у зоні АТО, ГО «Нова Полтава» опікується екологічними проблемами. Крім того серед нагороджених – Рада студентського самоврядування ПНПУ, ВЦ «Акорд», ГО «7 доріг», ПО ВГО «Сокіл», ГО «Агенція сталого розвитку», БФ «Картіас Полтава», Департамент волонтерства ГО «UP:Unique People», ABDV media team (Полтавська школа №8). Загалом відзначено 16 команд.

Кубки «Волонтер року» отримали 19 жителів Полтавщини і 20 спікерів із Полтави, Горішніх Плавнів та Києва.

Серед нагороджених - студентка 3 курсу Полтавського національного педагогічного університету. Марія говорить, що отримує задоволення від своєї роботи-хобі щодня.

«Я майбутній соцпрацівник і познайомилася з волонтерством через проєкт «Супер герой міста», і вже не уявляю свого життя без походів до дитячих будинків, онко-гематологічних відділень та маленьких пацієнтів, - розповідає студентка. – Три роки тому я, можна сказати, змінила свій світогляд, і тепер дивлюся на речі з точки зору допомоги. Кожній людині потрібна допомога, і кожна людина її може надати. Але завжди треба починати з себе».

Також у рамках заходу працівники КУ «Обласний молодіжний центр» вручили сертифікати про закінчення Школи волонтерства 14 випускникам.