Previous Next

Керівництво Департаменту культури та туризму ОДА зустрілося з нацменшинами області

Надрукувати

Керівництво Департаменту культури та туризму облдержадміністрації зустрілося з представниками  громадських організацій спільнот національностей області. Обговорили  актуальні питання щодо підтримки їхньої культури, мови, традицій.

Як зазначила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко – це підсумкове засідання.

«Підсумуємо нашу цьогорічну роботу та визначимося з планами на наступний рік. Головне питання – це питання толерантності, єдності і розвитку нашої культури. Саме через призму культури та участі в різних заходах, які ініціює Департамент, люди бачать і розуміють,  настільки в нас активні національні меншини. Також ще багато непочатої роботи, зокрема, в галузі туризму. Тож ми хочемо активізувати на наступний рік участь наших національних меншин у туристичних промоціях», – сказала Валентина Вождаєнко. 

За словами начальника відділу національностей і релігій, планування, обліку та звітності управління культури, мистецтв, національностей і релігій та планування Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Володимира Состіна, в області  відсутні будь-які конфлікти, що виникають на ґрунті національної чи релігійної нетерпимості. На його думку  цьому слугує толерантність, виваженість та взаємоповага представників усіх національностей, що проживають у регіоні, а також співпраця органів влади з національними спільнотами.

Реалізація заходів із збереження та розвитку культур національних меншин здійснюється в межах Комплексної Програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в Полтавській області на 2018-2020 роки.

Зокрема, цього року за участі нацменшин провели  такі заходи: «Різдвяна феєрія», «Свято Пасхи», «День Європи в Україні», «Урочистості з нагоди хрещення  Київської Русі-України» та інші.

Загалом на Полтавщині зареєстровано 43  громадські організації різних національностей.