Полтавщина дев’ята в Україні за кількістю виписаних е-рецептів

Надрукувати

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» цільова субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» була передбачена лише на 1-й квартал.

З  1 квітня програма перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Запроваджено електронний рецепт через визначені медичні інформаційні системи. Національна служба здоров’я України безпосередньо заключає угоди з бажаючими приймати участь у програмі аптеками та відшкодовує їм за відпущені лікарські засоби.

Поряд з цим відповідно до наказу МОЗ України від 30.07.2019 №1715 «Про затвердження Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 29 липня 2019 року» (із змінами) до Реєстру внесено 154 найменувань лікарських засобів, з них 13 для лікування хворих на бронхіальну астму.

Нині в Полтавській області визначено 319 місць реалізації ліків за електронними рецептами. Такі дані оприлюднені на сайті НСЗУ. Полтавщина 9   в країні за кількістю виписаних е-рецептів. Відпущено ліків за 321286 електронними рецептами. Наявні аптечні заклади в закладах охорони здоров’я беруть участь у реалізації програми «Доступні ліки».

За матеріалами ДОЗ ОДА.