Новий інформаційний дашборд НСЗУ «Аналіз покриття законтрактованими аптеками мережі первинної медичної допомоги»

Надрукувати

Тепер кожен користувач може співставити кількість закладів з надання первинної медичної допомоги та кількість аптек-учасниць програми реімбурсації «Доступні ліки», дізнатись про відстань від закладу первинної медичної допомоги до найближчих аптечних закладів, що беруть участь у програмі реімбурсації тощо.

Підвищення доступності медичної допомоги - одна з основних цілей трансформації системи охорони здоров'я. А наявність електронних даних, обсяг яких збільшується щодня в електронній системі охорони здоров'я, дозволяє відстежити шлях до цієї мети.

Інформація буде цікавою для представників місцевої влади, бізнесу, закладів охорони здоров'я, громадських активістів. Новий дашборд яскраво та детально відображає віддаленість закладів з надання ПМД від аптечних закладів, що є учасниками програми реімбурсації “Доступні ліки”, наочно показує щільність покриття аптеками мережі ПМД в залежності від регіону, району, форми власності закладів тощо. Інформація буде корисною при прийнятті управлінських рішень щодо відкриття аптечних закладів у певній місцевості для того, аби лікарські засоби програми реімбурсації були доступні всім, хто їх потребує.

Електронні дані - достовірні та доступні для сприйняття будь-яким користувачем - роблять трансформацію системи охорони здоров'я прозорою та відкритою для кожного учасника процесу.