Previous Next

Бюджетну сесію запланували на 20 грудня

Надрукувати

4 грудня голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов та голова  обласної ради Олександр Біленький зустрілися з головами фракцій та депутатською групою. Керівники області та депутати погодили дату проведення сесії Полтавської обласної ради, на якій мають затвердити бюджет області.

«Олег Васильович пропонує провести сесію 20 грудня. Загалом, щоб показати командну роботу гілок влади: виконавчої і представницької, я не бачу заперечень. Якщо колеги депутати, голови фракцій підтримають, то дата 20 грудня може бути оптимальною для проведення бюджетної сесії. За регламентом потрібно провести президію за 10 днів, тобто 9 грудня,  зустрічі з фракціями та засідання  профільних комісій. Ключовою буде бюджетна комісія», – зазначив Олександр Біленький.

Про проєкт обласного бюджету розповів директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка.

За його словами доходи обласного бюджету (без урахування дотацій та субвенцій) на 2020 рік визначено в сумі майже 2,5 мільярдів гривень, що  на  234  мільйони  більше затверджених показників на 2019 рік. Обсяг доходів загального фонду без урахування міжбюджетних трансфертів складе 2 млрд 310 млн грн, що на 10% більше з одержаних показників на 2019. Найбільшою складовою доходів обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 66 % від доходів загального фонду. Прогнозовані надходження податку складають 1 млрд 520 млн грн.

«Зберігаючи соціальну спрямованість, обласний бюджет пріоритетом визначає розвиток. Видатки розвитку на наступний рік складуть 1 386,0 млн грн., що становить 30% видатків обласного бюджету. Для порівняння, цього року ці видатки становили 1,1 млрд грн і частка їх складала 12%», – сказав Павло Кропивка.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації додав, що обсяг трансфертів із державного бюджету передбачено в сумі 2 млрд 114 млн грн, що на 69 %  або 4 млрд 729 тис грн менше розрахункових показників поточного року. Крім того, бюджет наступного року продовжує зберігати соціальну спрямованість із врахуванням підвищення зарплат.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що вперше за останні 4 роки проєкт бюджету подали на розгляд у встановлені терміни.

«Бюджет, який буде прийнято – бюджет розвитку. Це підтвердила сьогоднішня нарада. Звісно, є певні непорозуміння, але я вважаю, що дійдемо згоди вже на засіданнях профільних комісій», – сказав Олег Синєгубов.

Довідка: бюджет області на 2017 рік затвердили 23 грудня 2016 року, на 2018 рік – 22 грудня 2017 року, на 2019 рік – 21 грудня 2018 року.