Previous Next

Області мають подати Уряду до наступного тижня перспективні плани формування територій громад

Надрукувати

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на селекторній нараді обговорив з представниками виконавчої влади в регіонах перспективні плани формування територій громад, моделювання оптимальних мереж об’єктів надання публічних сервісів та послуг, систему електронного обліку деревини.

Прем'єр-міністр наголосив, що наступного тижня всі перспективні плани потрібно надати до Кабінету Міністрів.

«Із понеділка маємо отримати від вас матеріали з перспективними планами. Також ми вже повинні мати затверджений і погоджений в областях план розвитку освітньої мережі, мереж охорони здоров’я, безпеки відповідно до тих методологій, які були рекомендовані Міністерством розвитку громад та територій. Очікуємо, що до понеділка ця робота буде завершена. Це першочергове завдання. Виходячи з тих планів, ми розумітимемо куди інвестуватимемо кошти наступного року», – сказав Олексій Гончарук.

Також Прем'єр-міністр звернув увагу присутніх на формування обласних бюджетів. Висловив сподівання, що  наступного тижня в областях почнуть приймати обласні бюджети на 2020 рік.

Урядовці під час наради презентували систему оцінки роботи ефективності облдержадміністрації на наступний рік – KPI (ключові показники ефективності). Ця система включатиме  критерії, за якими буде оцінюватися робота голів обласних державних адміністрацій.