Previous Next

Оголосили переможців культурно-мистецьких проєктів, які отримають співфінансування з обласного бюджету

Надрукувати

Веломаршрут, кінний театр та новий телепроєкт: у Полтавській облдержадміністрації відбулося четверте засідання конкурсної комісії Департаменту культури і туризму з оголошення переможців конкурсних пропозицій, розроблених інститутами громадянського суспільства. Обраним ініціативам у наступному 2020 році нададуть фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету.

«На розгляд комісії цього разу надійшло більше проєктів, ніж минулого року. Із 10 ініціатив до третього етапу дійшли 5 і всі вони виграли, – повідомила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко. – Усі пропозиції дуже цікаві, і це добре, що громадські інституції йдуть у ногу з часом, хочуть змінюватися й проявляють творчість: від малого села – до великого міста».

Серед переможців 5 громадських організацій, які набрали середній бал 13 і вище. Голоси членів комісії розподілилися наступним чином:

  1. Етно-фестиваль «Подіум національної моди» в рамках Днів Європи в Україні (ПОДГО «Століття краси») набрав 19,6 балів;
  2. Культурно-освітній проєкт «ПолтавщиNOW» (ГО «Полтавське громадське телебачення») –18,8 балів.
  3. Навчально-практичний семінар із кінноспортивного мистецтва джигітовки. Виступ кінного театру на святі «Пісні бузкового гаю» (ПОБФ «Вітер перемін») – 18,6 балів.
  4. Фестиваль народних ремесел «Кам’янопотоківська толока-2020» (ГО «Простір свідомості») –18, 6 балів.
  5. Популяризація туристичного маршруту «Шляхами союзної армії Шведського короля Карла XII та Гетьмана України Івана Мазепи: від Гадяча до Переволочної» (ГО «ВЕЛОПОЛТАВА») – 18,5 балів.

За умовами конкурсу Полтавська обласна рада на виконання цих пропозицій може виділити з обласного бюджету 85% коштів від вартості проєкту, решту громадським організаціям доведеться віднайти самим чи залучити спонсорів. Кожен із 5 проєктів претендує на 60-70 тисяч гривень підтримки.

Переможці будуть повідомлені про результати у триденний термін, щоб розпочати процес укладання договорів.