Previous Next

На проблеми місцевих доріг звернув увагу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов

Надрукувати

Державний дорожній науково-дослідний інститут імені Шульгіна надасть цього тижня офіційний проєкт п’ятирічної програми розвитку місцевих доріг Полтавської області.

Невідомий об'єктПро це на апаратній нараді у голови облдержадміністрації повідомив директор Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан. Він зазначив, що проєкт готується на замовлення Агентства. Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов сказав, що керівники місцевих органів влади області мають узгодити цю програму та поставив низку запитань щодо стану місцевих доріг.

Зокрема, мова йшла про ремонт траси Київ – Харків – Довжанський у межах Полтави. Олексій Басан повідомив, що Полтавська міська рада минулого тижня на це будівництво замість 10 мільйонів гривень виділила 7.

За його словами, відповідні роботи розпочалися цього тижня, і за сприятливих погодних умов будівельники встигнуть покласти верхній щебенево-мастиковий шар і пластикову розмітку.

Також на нараді обговорили стан мостових споруд області.

«Нині нам від «Укравтодору» передано 460 мостових споруд, понад 100 ми вже встигли дослідити. Ситуація досить критична, – зазначив Олексій Басан. – Залежно від стану мостів і міжремонтного терміну визначаємо, які знаходяться в критичному стані та ремонтуємо їх».

Він повідомив, що в області вже здійснено 3 великих проєкти, до кінця року відкриють міст у Засуллі, а наступного року планується ремонт ще 10-13 мостів.

На апаратній нараді голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов звернувся до голів райдержадміністрацій та ОТГ своєчасно готувати пропозиції щодо нагальних питань для розгляду на апаратній нараді в облдержадміністрації, яка зазвичай відбувається щопонеділка.