• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Санаторно-курортний потенціал Полтавщини як ще одна можливість залучення туристів

На базі «Миргородкурорту» відбувався одноденний Workshop на тему «Санаторно-курортний потенціал Полтавщини: стан і перспективи розвитку». Спеціалісти провідних санаторіїв області, влада Миргорода, працівники Департаменту культури та туризму Полтавської облдержадміністрації, представники сфери медицини та культури, маркетингових агентств, вищих навчальних закладів обговорили потенціал санаторно-курортних закладів у сфері розвитку туризму.

Місцем проведення заходу організатори обрали Миргород не випадково. Адже місцевий курорт є кращим не лише в області та країні. В 2013 році в Греції Генеральна Асамблея Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування назвала український курорт «Миргород» «Кращим курортом світу». Щороку тут лікується та оздоровлюється 30 тисяч відвідувачів із 32 країн світу.

Із вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Миргорода Сергій Соломаха. А заступник генерального директора ПрАТ «Миргородкурорт» із медичної частини Наталія Бутенко показала учасникам заходу лікувально-діагностичну базу курорту.

«Мінеральна вода Миргорода незмінна за складом ось уже 100 років. Завдяки їй, бальнеогрязьовим можливостям та надсучасному обладнанню маємо змогу лікувати та оздоровлювати наших відвідувачів у 16 відділеннях за багатьма напрями. І це не лише гастроентерологія, а й цукровий діабет, гінекологічні патології, серцево-судинні захворювання, порушення обміну речовин, захворювання опорно-рухового апарату, – розповіла Наталія Бутенко. – Крім того на курорті вдало проходять реабілітацію після оперативного втручання, онкозахворювань, інсультів; проводять до 300 видів діагностичних процедур».

Крім оздоровчої місії курорти Полтавщини виконують ще й культурно-туристичну. У 12 санаторіях області щороку зростає попит на розваги, екскурсії, екотуризм.

«Сьогодні ми підписали з «Миргородкурортом» меморандум про співпрацю, - розповіла директор Департаменту культури та туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко. – Адже це туристична перлина області, культурно-духовний мистецький центр. Тут дуже великий потік потенційних туристів. І нам разом треба створити всі умови, щоб ці люди знову поверталися на Полтавщину. Так, ще є проблеми з дорогами, не маємо елементарних санітарних кімнат для подорожуючих на відрізках доріг Полтава-Миргород, Полтава-Кременчук та Полтава-Гадяч. При голові Полтавської облдержадміністрації буде створена Експертна рада з питань туризму, і ми маємо так презентувати наш край, щоб сюди зайшли інвестори. Зусиллями бізнесу, інвесторів і власного «я» всі існуючі проблеми можна вирішити».

Представники медичного центру «Нові Санжари» Нацгварждії України та санаторію «Псел» ділись власним досвідом залучення відвідувачів. Найкраще, на їхню думку, працює не інтернет, не реклама, а так зване «сарафанне радіо», тобто відгуки тих, хто вже побував в санаторії. Викладачі полтавських вишів зі сфери туризму вчили присутніх продавати емоції, а працівники рекламних агентств наглядно показали, як розвивати сферу та привести на Полтавщину якомога туристів із інших регіонів і країн за допомогою мобільних додатків чи сайтів. Адже якщо інтернет-користувачу сподобалася віртуальна екскурсія, він неодмінно забажає її побачити в реальному житті.

До слова, у переддень Workshop «Миргородкурорт» відвідала делегація з Китаю, яка зацікавилася лікуванням цукрового діабету українськими медиками. Про Миргород китайці дізналися саме за відгуками знайомих.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk