Заява голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова: «Бюджетну культуру маємо підняти на інший рівень»

Надрукувати

Вперше за останні чотири роки бюджет області сформовано та вчасно подано на розгляд депутатів облради. Триває аудит та наводиться лад у системі розпорядження публічними фінансами. І це лише перші кроки на шляху до впровадження нових стандартів політичної прозорості та відповідальності регіональної влади.

Настав час зробити цілком прозорою також процедуру розгляду та прийняття головного фінансового кошторису області. Для ретельного опрацювання основних параметрів бюджету Полтавської області на 2020-й рік, пропоную розглянути його в наступному порядку:

По-перше, 2 грудня ц.р. голові облради, а також головам, заступникам і секретарям постійних комісій Полтавської обласної ради зібратися о 14.00 в 621 кімнаті для узгодження порядку роботи над проектом бюджету області на 2020 рік.

По-друге, провести спільні наради керівників департаментів Полтавської ОДА та постійних комісій облради, згідно наступного календарного плану:

-         З питань освіти, науки, культури – 4 грудня;

-         З питань молодіжної політики, спорту та туризму – 4 грудня;

-         З питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр – 5 грудня;

-         З питань екології та раціонального природокористування – 5 грудня;

-         З питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зав’язків із громадськістю та дотримання прав учасників АТО – 6 грудня;

-         З питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку - 9 грудня;

-         З питань аграрної політики та земельних відносин – 10 грудня;

-        З питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби із корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій – 11 грудня;

-         З питань охорони здоров’я та соціального захисту населення – 12 грудня.

Оскільки статус комісії «З питань бюджету та управління майном» на сьогодні є невизначеним, вважаю за необхідне не скликати її засідання окремо, а членам відповідної комісії надати можливість взяти участь у засіданнях інших комісій.

По-третє, прошу голову Полтавської обласної ради забезпечити проведення засідань комісій у запропоновані терміни, а чергову сесію облради провести  20 грудня 2019 року. Адже нам немає чого ховати від людей, тож немає жодних підстав для відкладання розгляду бюджету на більш віддалений термін.

Маємо зробити усе від нас залежне задля того, аби підняти бюджетну культуру на інший, більш високий рівень.

Цілком розраховую на розуміння та підтримку обласного депутатського корпусу!