Previous Next

На Полтавщині презентували нову екостежку

Надрукувати

У Регіональному ландшафтному парку «Диканський» з’явилася нова екостежка «Заповідна Диканщина» протяжністю 2,5 км. Вона починається від Миколаївської церкви в смт Диканька і проходить через найцікавіші природні та історичні об'єкти парку.

Як розповіли ініціатори проєкту, ідея створити екологічну стежку виникла три роки тому. За цей час розробляли маршрут, облаштовували станції інформаційними стендами, до наповнення та виготовлення яких залучали науковців і фахівців-екологів, біологів, мікологів, орнітологів, дизайнерів.

Також розробили інформаційно-пізнавальну екскурсію стежкою з елементами квестів, ігор та  практичних завдань. Облаштували містечко лісових мешканців: встановили готель для комах, шпаківні, годівнички для тварин та птахів, кажанятник, а ще розробили та видали книжку-розмальовку «Мандрівка регіональним ландшафтним парком «Диканський» і буклет про екостежку.

Проєкт реалізували за кошти обласного бюджету. Ініціатива перемогла в конкурсі програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2019 році. Конкурс проводив  Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації.

Першу оглядову екскурсію провели для вчителів біології та хімії, педагогів-організаторів шкіл Полтавської області, представників Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА, науковців, представників Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру, туристичних фірм, Диканського краєзнавчого музею.