Previous Next

Відбулося перше засідання робочої групи щодо капітального ремонту автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський

Надрукувати

На Полтавщині капітально відремонтують ще один відрізок автошляху – дорогу М-03 Київ-Харків-Довжанський.

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи щодо реалізації проєкту капітального ремонту зазначеної автодороги. До складу  групи ввійшли представники обласного автодору, фірми «ONUR», профільних департаментів та громадськості.

«Це перше зсідання робочої групи. Її створили, щоб оптимізувати роботу з організації будівництва та капітального ремонту автодороги М-03 Київ- Харків-Довжанський в межах Полтавської області. Наше завдання – з’ясувати та зосередити увагу на проблемних питаннях.  Будівництво автошляху  на контролі в Президента України Володимира Зеленського. Ті строки, що зазначені, повинні бути дотримані», – наголосив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. 

Як зазначив т.в.о начальника Служби автодоріг Полтавської області Анатолій Мягкохліб, об’єкт ремонтуватимуть за кошти міжнародних державних установ. Замовник робіт – «Укравтодор».

 «Було розіграно міжнародний тендер, переможці – фірма «ONUR». Вона  гарно себе зарекомендувала, якісно виконує роботу», – сказав Анатолій Мягкохліб. 

Капітальний ремонт траси М-03 проводитимуть на ділянках в межах Полтавського, Чутівського, Великобагачанського та Решетилівського районів. Також сюди входить будівництво першої черги обходу Полтави.

Серед проблем, які обговорили, – відсутність місць забору підсипного ґрунту для відсипання земельного полотна автодороги. Зокрема, не вистачає потужності кар’єрів для будівництва. В районах потрібно відвести земельні ділянки, так звані резерви ґрунту, для підсипки земляного шару.

Керівник проєкту Бекір Кая додав, що на майбутнє варто включати до тендерної пропозиції питання резерву підсипного ґрунту.

За підсумками зустрічі вирішили зібратися окремими фокус-групами в районах та обговорити проблемні питання з місцевим керівництвом.