Previous Next

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Торгово-промислової палати Італія-Україна

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов та директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко зустрілися з Президентом Торгово-промислової палати Італія-Україна Ріккардо Ферретті та Віце-президентом Торгово-промислової палати Італія-Україна Наталією Кашницькою.

Олег Синєгубов розповів про пріоритетні напрямки розвитку регіону. І додав, що співпраця у сфері енергетики, індустрії та агропромислового розвитку могла б бути вигідною для обох сторін.

«Полтавська область має три основні напрямки розвитку:  енергетика, сільське господарство та промисловість. Це три бюджетоутворюючі та розвинені галузі регіону. До слова, в аграрному секторі ми одна з областей-лідерів в Україні. Також, якщо взяти газовидобувну галузь, то 60 % покладів газу знаходиться на Полтавщині», – розповів Олег Синєгубов.

Ріккардо Ферретті зазначив, що радий бути в Полтаві та поспілкуватися з керівництвом області. Він повідомив, що зацікавлений у співпраці з Полтавським регіоном.

«Саме в тих напрямках, які ви озвучили, будемо активно вести роботу. Якщо вже є фірми, зацікавлені з нами співпрацювати, ми готові вести перемовини», – сказав  Ріккардо Ферретті.

Як зазначила Інна Іщенко, нині в регіоні вже є низка напрацювань щодо підтримки експорту.

«Саме ваша Торгово-промислова палата є тим майданчиком, що готовий сприяти у митних процедурах, які ускладнюють експорт до Італії. У нас позитивне торговельне сальдо на рівні 500 млн доларів. Зовнішній оборот – на рівні 3 млрд доларів США. Співпраця з Торгово-промисловою палатою дозволить підвищити експорт та поліпшити зовнішньоекономічну співпрацю між нашими країнами та регіонами», – додала Інна Іщенко.

У ході зустрічі домовилися підписати меморандум про співпрацю між Полтавщиною та Італією у сфері зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва.