23 листопада – День пам'яті жертв голодоморів

Надрукувати

Шановні полтавці!

Щороку в четверту суботу листопада ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю мільйонів українців, які стали безвинними жертвами голодних лихоліть першої половини ХХ століття.

Невідомий об'єктТри чорні хвилі голодоморів на українських землях на десятиліття підірвали генетичні, інтелектуальні та творчі сили нації, назавжди залишившись незагоєною раною у серці народу.

У 1932-1933 роках Україна була перетворена на величезних розмірів  концтабір, в якому відбувалося масове знищення наших співвітчизників голодом. Тогочасний кремлівський режим створив умови, несумісні із життям для більшості українців, і як наслідок - втрата у мирний час майже чверті свого населення. Вічна пам'ять загиблим!

Із кожним роком все менше залишається очевидців тієї трагедії. Нині це вже обов’язок наступних поколінь – не дати згаснути свічці пам’яті про трагедію голодоморів, передати її новій генерації українців. І збудувати Україну – єдину, соборну, незалежну, де ніколи не буде місця тоталітаризму, а кожен зможе досягнути власної життєвої мети в умовах правової держави.

Олег СИНЄГУБОВ, 

голова Полтавської обласної державної адміністрації