Previous Next

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я»

Надрукувати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов зустрівся з представниками Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та програми Уряду Великої Британії «Good Governance Fund».

У ході зустрічі обговорили реалізацію пілотного проєкту з оплати лікування пацієнтів у стаціонарних відділеннях закладів охорони здоров’я Полтавської області за новою моделлю фінансування та подальшу співпрацю.

Олег Синєгубов подякував делегації за підтримку області в галузі охорони здоров’я.

«Вражаючі результати від дії проєкту. Надалі рухаючись такими темпами і завдяки вашій підтримці, виходитимемо на найвищий рівень надання медичних послуг у регіоні», – зазначив Олег Синєгубов.  

Як поінформував директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, пілотний проєкт стартував 1 квітня 2019 року. До його реалізації включені 56 медичних закладів Полтавської області, які підписали договори з Національною службою здоров’я.

«Всі пілотні заклади охорони здоров’я мають необхідне комп’ютерне оснащення і підключені до локальної мережі для оперативної відправки форм 066 до інформаційно-аналітичного центру і співпраці з НСЗУ. Вони вже почали отримувати гроші за новою моделлю фінансування», – сказав Віктор Лисак.

Радник з питань врядування  Посольства Великої Британії в Україні Вільям Тернер додав, що Полтавщина завжди першою підхоплює нові ініціативи.

 «Ми фінансуємо проєкт підтримки реформи охорони здоров’я. Я радий відвідати Полтаву. Вважаю, що спільний проєкт, який ми фінансуємо – надзвичайно важливий в контексті загальної реформи охорони здоров’я», – сказав Вільям Тернер.

Нагадаємо, пілотний проєкт здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів «Деякі питання проведення пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у Полтавській області» від 27 лютого 2019 р. № 131.