Previous Next

Зупинку приміського залізничного транспорту в Полтаві та Полтавському районі можуть відмінити із 1 по 5 грудня

Надрукувати

Такі методи залізничники будуть змушені застосувати, якщо органи місцевого самоврядування обласного центру й Полтавського району не почнуть гасити борг за перевезення пільговиків. Про це розповіла на пресконференції в ОКІА «Новини Полтавщини» начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень АТ «Укрзалізниця» Ольга Дяченко. Участь у заході взяв і начальник управління інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Сергій Марчишинець.

Ольга Дяченко повідомила, що сума заборгованості за пільгові пасажирські перевезення за 2018 рік і 9 місяців 2019-го становить 7,5 мільйона гривень. Полтавська дирекція залізничних перевезень нещодавно знову звернулася до керівників Полтави та Полтавського району з проханням погасити борги.

«І якщо до першого грудня результату не буде, то з 1 по 5 грудня приміський залізничний транспорт не зупинятиметься на станціях Полтави й Полтавського району, – сказала Ольга Дяченко. – Це буде складна ситуація, але сподіваюся, вона не виникне. Принаймні із 300-500 тисяч гривень, але слід розпочати погашення боргу. Звертатимемося до суду, щоб борги за перевезення пільговиків нам виплатили».

Ольга Дяченко назвала зупинки, на яких, можливо, транспорт не зупинятиметься – Полтава-Південна, Полтава-Київська, 336 км, 328 км, Крутий берег, Монастирська, Шведська могила, Яківці й Супрунівка. Вона сказала, що подібні заходи вже застосовувалися в Чернігівській та Сумській областях.

«У місті Суми коли зупинили потяги, то Сумська рада відразу знайшла мільйон на компенсацію», – додала Ольга Дяченко.

Вона розповіла, що ситуація із компенсацією пільгових перевезень у Полтаві та Полтавському районі найгірша на території, яка підпорядковується Полтавській дирекції залізничних перевезень. Зазначила, що Лубенський район за залізничне перевезення пільгових категорій населення розрахувався на 89%, а заборгованість Кременчука становить лише 237 тисяч гривень.

Коментуючи ситуацію, що склалася між дирекцією залізних перевезень та органами місцевого самоврядування, Сергій Марчишинець зазначив: «Діалог започатковано, і я думаю, що буде взаєморозуміння».