Previous Next

«Місцеві дороги забезпечені протиожеледним матеріалом для посипки на 100%»,– Олексій Басан

Надрукувати

Автомобільні дороги загального користування, а також дорожні підприємства й організації області готові до експлуатації та роботи в осінньо-зимовий період.

Про зимове утримання автотрас місцевого значення на апаратній нараді поінформував директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

За його словами, нині  дорожні підприємства й організації заготували 3 896 тонн солі та 15 000 тонн фрикційних матеріалів.

«Місцеві дороги забезпечені протиожеледним матеріалом для посипки на 100% та створено резервний запас. Також ми провели лабораторні дослідження й визначили дешевший матеріал для приготування протиожеледної суміші з використанням гранвідсіву. На спусках і підйомах насипали конуси з протиожеледної суміші», – розповів Олексій Басан.

Він додав, що по кожному району області визначили потребу в спеціальній техніці, матеріальних засобах та базах для зберігання піщано-соляної суміші для належного експлуатаційного утримання доріг у зимовий період. Підприємством погоджено 12 субпідрядних організацій, які прибиратимуть дороги від снігу.

Для чищення й посипання доріг підготували майже 230 одиниць техніки. Додатково планують залучати ще 100 одиниць техніки сільськогосподарських виробництв, фермерів та інших підприємств.

Для інформування водіїв про слизькі ділянки встановили 189 комплектів зимових дорожніх знаків.