• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Сімейна і молодіжна політика та гендерна рівність: як упродовж 5 років в області реалізовували профільну програму, обговорили в ОДА

Завершується дія обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Вона розрахована на 2015-2019 роки. Її досягнення й проблеми обговорили на нараді в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

«Порівняно з 2015 роком, планове ресурсне забезпечення обласної програми зросло на 868 тисяч гривень та в поточному році становить 2 мільйони 143 тисячі гривень. Таким чином рівень фінансування програми зріс майже на 41 відсоток. За потреби протягом виконання програми ми зверталися до обласної ради й завжди отримували підтримку. Наприклад, торік для проведення заходу з нагоди 20-річчя Студреспубліки одержали з обласного бюджету додатково 120 тисяч гривень», – розповів начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький.

Він нагадав, що підтримка реалізації проектів і заходів у сфері молодіжної політики здійснюється за такими напрямками: створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення молоді; утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей у молоді; пропаганда та формування здорового способу життя; створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді; забезпечення розвитку міжнародного молодіжного співробітництва.

«Активна молодь може звернутися до нашого управління з проєктом, ідеєю, напрацюваннями. Ми надаємо організаційну і фінансову підтримку. Якщо ініціатива цікава, самі шукаємо громадську організацію, яка працюватиме з авторами ідеї, цими активними людьми. Ми ж фінансуємо проведення відповідних заходів протягом року. У сфері національно-патріотичного виховання молоді в області діє тематична програма. Дослухаємося й до громади. Існує координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання. Половина її учасників – держслужбовці, представники профільних структур, інша половина – громадськість», – зазначив Олександр Буцький.

Розповів, що у сфері міжнародного молодіжного співробітництва залучають ОБСЄ, ПРОООН. Два роки на Полтавщині працювала представник Корпусу миру.

За словами Олександра Буцького, в галузі сімейної політики й попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі постійно ведеться робота щодо підтримки сімей насамперед таких, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, й опинились у складних життєвих обставинах.

«Відповідно до Єдиного обліку багатодітних сімей на території області 8975 таких родин, які виховують 29728 дітей. Порівняно з 2015 роком кількість багатодітних сімей збільшилася на 837, а кількість дітей в цих сім’ях – на 2927. У регіоні проживають 15 родин, у яких виховуються трійні», – зазначив Олександр Буцький.

Він розповів, що з набранням чинності у січні 2018 року Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» із минулого року в регіоні розпочато розбудову системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі й запровадження комплексних дій та заходів, спрямованих на зменшення масштабу такого явища.

«У поточному році порівняно з 2015-им кількість звернень щодо домашнього насильства зменшилася на 1894. У містах, районах та об’єднаних територіальних громадах області вивчено потребу у послугах для постраждалих від домашнього насильства, зокрема щодо створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, – поінформував Олександр Буцький. – Із 2019 року функціонує 31 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка налічує 117 спеціалістів. На забезпечення роботи мобільних бригад виділено 235,3 тисячі гривень бюджетних коштів міст і районів області. У 25 райдержадміністраціях діють мультидисциплінарні робочі групи з питань протидії торгівлі людьми із залученням структурних підрозділів. Протягом дії обласної програми вдалося встановити 13 статусів осіб, постраждалих від торгівлі людьми, в Хорольському, Кременчуцькому, Лубенському та Полтавському районах. Усі люди, які офіційно звернулися, внесені до реєстру, отримали певні виплати, психологічну допомогу й соцпакети».

На Полтавщині працює притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Благодійної організації  «Світло надії». Він виконує соціальне замовлення від міст, районів, об’єднаних територіальних громад й області. Полтавський обласний соціальний центр матері та дитини Полтавської обласної ради змінив статутну діяльність і тепер має 10 сімейних місць соціальної допомоги. Працює в режимі виконання соціального замовлення від міст, районів й ОТГ. На утримання центру в поточному році виділено 1 мільйон 132 тисячі гривень бюджетних коштів.

Голова обласної ради Олександр Біленький звернувся до Олександра Буцького щодо підтримки в залученні молоді до проходження стажування в обласній раді.

«Ми готові запрошувати до себе студентів, випускників вишів, щоб вони стажувалися в нас за відповідними напрямками. Думаю, це цікаво й перспективно для тих, хто в майбутньому бачить себе в місцевому самоврядуванні», – зазначив Олександр Біленький.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь поцікавився станом розвитку масового спорту в регіоні, зокрема кількістю збудованих спортмайданчиків і співпрацею в цьому контексті з громадами.

«Збудовано 10 полів розміром 42 на 22 метри зі штучним покриттям для гри в мініфутбол, 10 мультифункціональних майданчиків для гри у волейбол, баскетбол і теніс. 55 комплексів для воркауту й так званих антивандальних майданчиків, а також два повнорозмірні поля зі штучним покриттям для гри у футбол. Цей спортінвентар розміщений і в ОТГ. Тобто надаючи його громадам, ми співпрацюємо, проте дуже важливо щоб вони мали у своєму складі спортінструктора», – пояснив Олександр Буцький.

Олег Синєгубов зазначив, що на прийомі громадян люди цікавилися побудовою арени для гри в хокей.

«Ми це питання вивчили. В області створена нова федерація хокею, відповідно є й нове бачення. Нині визначаємося з місцем, щоб воно було в межах Полтави, бо в Кременчуці така арена є. Розглядаємо три місця. Виїдемо комісією, оглянемо території, щоб визначитися, яка з них буде відведена під будівництво», – відповів Олександр Буцький.

Олег Синєгубов запитав, як в області працюють для забезпечення зайнятості, профорієнтації молоді.

«Профорієнтаційною роботою молоді займається Обласний молодіжний центр. Там є профільний відділ. До тематичних заходів ми залучаємо представників усіх вишів, лідерів громадської думки, студентів», – зазначив Олександр Буцький.

Нова обласна Програма з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків буде розрахована на 2020-2024 роки.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk