Previous Next

Завершено цикл семінарів про участь громадськості у процесах формування й реалізації державної політики

Надрукувати

У приміщенні Полтавської обласної ради та облдержадміністрації відбувся четвертій  за ліком кущовий семінар за темою: «Інструменти й механізми участі громадськості у процесах формування та реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення».

Захід організований за ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки.

Участь у семінарі взяли представники активних громадських організацій, депутати місцевих рад, державні службовці й фахівці органів місцевого самоврядування з Полтавського, Решетилівського, Козельщинського, Новосанжарського,  Карлівського,  Чутівського районів.

На семінарі обговорили  методологію співробітництва держадміністрацій та громадських організацій у сфері надання суспільних послуг, використання та розвитку соціального капіталу та громадського лобіювання,; практичне застосування інструментів демократії участі, формулювання стратегічних й операційних цілей розвитку громад.

Семінар провели голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко та перший заступник директора – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

Цей захід – четвертий та останній циклу. Попередні семінари відбулися Лубнах, Кременчуці та Миргороді.