Previous Next

У Полтаві привітали аграріїв

Надрукувати

Щороку в третю неділю листопада в Україні професійне свято відзначають працівники сільського господарства.

На Полтавщині підсумували роботу аграріїв та завершили хліборобський рік. Всіх, хто причетний до цієї галузі, вітали в міському будинку культури.

В урочистостях взяли участь представники влади, керівники сільськогосподарських підприємств, аграрії та фермери. Привітали працівників сільського господарства заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий і директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов.

«Вітаю всіх причетних до роботи на землі. Нам є чим пишатися. Аграрна галузь – локомотив економіки нашої країни. Третина експорту – продукція сільгоспвиробників. За останні роки Полтавщина – лідер із вирощування зернових, у виробництві м’ясомолочної продукції, садівництва, овочівництва, меду. І всі ви на місцях є тією рушійною силою, що впроваджує реформи. Ви дбаєте про соціальну сферу на селі. А ще майже кожного можна назвати волонтером. Вас не треба вмовляти допомогти, ви самі проявляєте ініціативу. Бажаю вам продовольчого зерна, олійного соняшнику та сої з високим протеїном», – сказав Роман Товстий.

«Не говоритиму про цифри, лише скажу, що зроблено багато. Хочу подякувати кожному за роботу, витримку, мужність і патріотизм. Попри всі негаразди ви тримаєте трудові колективи й допомагаєте сільським громадам. А ще окрема подяка нашим колегам – працівникам управлінь, департаментів і відділів агропромислового розвитку. Впевнений, що ваш досвід використають громади на місцях. А ще нас завжди підтримують депутати обласної ради. Зі святом всіх!», – сказав Сергій Фролов.

Кращі представники сільського та переробного господарства отримали почесні грамоти й подяки обласної ради та облдержадміністрації. Відзначили нагородами і квітами й ветеранів праці.

Також у виставковій залі міського будинку культури працює виставка «Агропром-Полтава 2019». На ній представлена сільськогосподарська техніка, запчастини, устаткування і технології для переробки, транспортування, зберігання й упаковки сільгосппродукції, кормовиробництва й кормової промисловості, тваринництва, зоотехнічне обладнання, ветпрепарати, насіння, саджанці, розсада тощо.