• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві привітали працівників радіо, телебачення та зв’язку Полтавщини

Із нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, який в Україні щорічно відзначають 16 листопада, в облдержадміністрації відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку регіонального телерадіомовлення в Полтавській області».

Його учасники – керівники і працівники регіональних телеканалів, радіостанцій, очільники пресслужб правоохоронних органів і комунальних підприємств, науковці, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, учнівська молодь. Організатор заходу – Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

На круглому столі розглянули питання контенту, який виробляють на телерадіоканалах, і його поширення для глядачів і слухачів.

«Вітаю із прийдешнім святом. Побільше інсайдів, цікавої інформації, відкритої влади і збалансованих новин. Можливостей вам, як і у колег із Києва, хороших зарплат, які би дозволяли самовдосконалюватися і бути незалежними», – звернувся до медійників заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Лілії Миронович, структура телерадіопростору регіону достатньо розвинута.

«Останнім часом спостерігається скорочення саме місцевих наших ліцензіатів. Така тенденція по всій Україні. Так відбувається через скорочення радіоредакцій проводового радіо, а також перереєстрації бізнесу, тобто наші компанії шляхом переоформлення ліцензії отримують реєстрацію київську чи інших областей. Проте в нас багато місцевих компаній. Це 74 наші місцеві ліценції, 45 телерадіоорганізацій. На Полтавщині є проводове радіо, аналогове телебачення. До слова, в аналогу працюють ще три телекомпанії. Телемовлення представлене і в кабельній мережі. Є цифрове, супутникове мовлення. Успішно діють провайдери програмної послуги. У 22 населених пунктах, не тільки в містах, а й у райцентрах, селах є кабельні провайдери, – розповіла Лілія Миронович. – Те, що ми маємо, потрібно зберігати, адже це свідчить про високий культурний розвиток нашого регіону».

«Нині питання захисту прав журналістів, свободи слова – одні з найактуальніших. Низку законодавчих актів прийнято у відповідній сфері. Нещодавно відбулися парламентські слухання, присвячені безпеці діяльності журналістів. Участь у них взяли й представники полтавських медіа. Питання були гострими. Доповідачі говорили про те, що останнім часом кардинально в негативний бік змінилася ситуація з безпекою журналістів. 6 листопада Президент України підписав указ, яким створено Раду з питань свободи слова та захисту журналістів. На Полтавщині відповідно до цього законодавчого акта буде створено нову регіональну раду. Така існувала в області раніше, але нинішнім указом попередній тематичний указ скасовано», – пояснила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Розповіла, що Департамент намагається консолідовано співпрацювати з представниками засобів масової інформації. Зазначила, що в області створені умови для конкурентного середовища медійників.

«Ми завжди готові до співпраці», – додала Вікторія Пилипенко.

Грамотами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, обласної ради та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відзначили кращих працівників галузі. Привітали медійників вихованці зразкового художнього колективу гуртка «Юний журналіст» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk