Previous Next

Журі визначило переможців конкурсу «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад»

Надрукувати

Відбулося засідання журі щорічного конкурсу студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад». Конкурс засновано Полтавською обласною радою з метою сприяння суспільним ініціативам студентської молоді, її залучення до активної участі у житті територіальних громад області.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Харченко, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький, депутати обласної ради Валерій Прядко, Петро Ворона, голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Голуб.

Цього року на конкурс подано 15 робіт із 7 закладів вищої освіти 3-4 рівнів акредитації. Відповідно до Положення про Конкурс, студенти вишів презентували журі свої наукові дослідження й відповідали на запитання щодо їх змісту.

При визначенні переможців конкурсу журі враховувало відповідність робіт встановленим критеріям оцінювання та результати захисту наукових досліджень.

Журі встановило у 2019 році одну першу, дві других і три третіх премії.

Перша премія присуджена Руслані Величко, студентці Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, – за наукову роботу «Технологія озеленення подвір’я закладу освіти як основа екологічного виховання учнівської та студентської молоді».

Другою премією відзначені Валерія Будаква, студентка Полтавської державної аграрної академії, – за наукову роботу «Значення громадського простору в суспільному житті та вплив молоді на його розвиток»; Вікторія Блоха, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі, – за наукову роботу «StartUp-проєкт ˗ створення приладу для зручної та ефективної переробки сміття в домашніх умовах».

Третю премію вибороли Анастасія Мельник, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі, – за наукову роботу «Партиципаторне бюджетування як інструмент місцевих ініціатив»; Марія Андрієнко, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, – за наукову роботу «Стратегічні напрями сталого екологічного розвитку м. Кременчука»; Дарина Вербова, студентка Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, – за наукову роботу «Впровадження територіальними громадами сучасних практик поводження з твердими побутовими відходами на засадах міжмуніципального співробітництва».

Перша премія – 3 тисячі гривень, друга – 2 тисячі, третя – 1 тисяча гривень.

Урочисте нагородження лауреатів конкурсу відбудеться до Дня місцевого самоврядування.