• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

26 конкурсних пропозицій, поданих інститутами громадянського суспільства, допущені до другого етапу – відкритого захисту

Відбулося перше засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Учасники комісії затвердили регламент роботи комісії, оцінили конкурсні пропозиції, ухвалили рішення про допуск їх до другого етапу – відкритого захисту. Із 28 заявок, які надійшли на розгляд упродовж жовтня, до другого етапу недопущені 2. Також одноголосно члени комісії встановити прохідний поріг на рівні 13 балів (як і в попередньому конкурсі), відповідно до якого буде сформовано рейтинг конкурсних пропозицій та визначені переможці.

«Розглядаємо пропозиції громадських організацій щодо їх проєктів, які у разі їх перемоги в конкурсі реалізовуватимуться в наступному бюджетному році. Таким чином громадськість також долучається до виконання програм соціально-економічного, культурного, спортивного розвитку Полтавщини, – зазначив перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко. – Поповнився й перелік пріоритетних цілей і напрямків, за якими подають проєкти. Починали ми із 5-6, нині їх 14. Поступово додаємо, бо є суспільний запит».

У переліку видів діяльності, цілей та пріоритетів, на реалізацію яких мають бути направлені конкурсні пропозиції, такі:

  1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.
  2. Інформування жителів області щодо здійснення реформ.
  3. Громадянська освіта. Організація навчальних заходів для членів дорадчих органів при органах влади.
  4. Створення інформаційного ресурсу/контенту, спрямованого на висвітлення суспільно-вагомих регіональних подій.
  5. Територіальна оборона, допомога ЗСУ, сприяння у підтримці громадського порядку на території області, захист прав і свобод громадян. Проведення інформаційних кампаній, спрямованих на розвиток патріотичного і волонтерського рухів на території області, а також заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни.
  6. Організація заходів гуманітарної політики та політики національної пам’яті щодо відзначення видатних подій, вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію країни та області. Формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки.
  7. Підвищення рівня громадянської активності членів територіальних громад, забезпечення їх участі у реалізації державної політики на місцевому рівні.
  8. Підвищення рівня екологічної обізнаності та проведення заходів з охорони довкілля.
  9. Підтримка та розвиток творчих здібностей дітей та молоді.
  10. Інклюзивна освіта.
  11. Захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  12. Популяризація культурної спадщини, народних традицій та духовності, національних культур народів, які населяють територію області, підтримка актуальних тенденцій сучасного мистецтва.
  13. Розвиток туристичної привабливості Полтавщини.
  14. Популяризація літератури та читання, гуманітарної ролі книги.

Відповідно до затвердженого переліку видів діяльності, що можуть бути підтримані у межах конкурсу, такі:

  1. Організація спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок тощо.
  2. Розробка та тиражування поліграфічної продукції, методичних матеріалів тощо.
  3. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.
  4. Проведення інформаційних кампаній.
  5. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

Максимальна сума, яка може бути виділена з обласного бюджету на один проєкт, – до 60 тисяч гривень.

Наступні етапи конкурсу – відкритий захист конкурсних пропозицій та їх індивідуальне оцінювання – планують провести на другому засіданні конкурсної комісії 15 листопада.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk