Previous Next

Стан моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг обговорили на всеукраїнському селекторі

Надрукувати

Представники центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій з’ясували на селекторі обсяги виконаної роботи з моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг, обговорили поточні питання.

«В областей був час для проведення інвентаризації наявних об’єктів надання публічних сервісів і послуг. Тепер вони мають перейти до етапу моделювання оптимальних мереж. Ми зібралися з’ясувати чи все вдається, чи є проблеми», – пояснила Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак.

Вона нагадала про відповідне доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо здійснення центральними органами виконавчої влади й облдержадміністраціями моделювання мереж надання публічних сервісів і послуг на основі стандартів моделювання.

«Стосовно моделювання центрів надання публічних сервісів і послуг в ОТГ ми направили структурним підрозділам ОДА інформацію про центри, які вже працюють та які заплановано створити в громадах. Орієнтовно їх буде 58, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко. – Наше основне завдання – до 25 листопада змоделювати й надати цю мережу центральним органам виконавчої влади. Якщо надалі будуть якісь доповнення, ми їх вноситимемо. Головне – зробити основну мережу».

Заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь наголосив, що моделювання мережі потрібно завершити у відведені строки.

«На Полтавщині робота відбувається планово. Всім залученим до неї структурним і територіальним підрозділам потрібно відпрацювати поетапно кожне завдання, комунікувати між собою та вчасно подати відповідні напрацювання центральним органам влади», – зазначив Микола Білокінь.

«Нам потрібно якомога швидше завершити моделювання мереж надання публічних сервісів і послуг у регіонах. В областях до процесу нанесення на карту відповідних установ і моделювання мережі долучаються народні депутати України. Звертаюся до всіх облдержадміністрацій провести тематичні зустрічі із народними депутатами, поінформувати їх про роботу, зокрема й на фінальному етапі моделювання мережі. Структурним підрозділам потрібно погодити за своїм напрямком із профільними міністерствами змодельовані мережі, щоб ми в Мінрегіоні могли їх узагальнити», – підсумував заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

У кінці листопада планують провести подібну селекторну нараду, аби підбити підсумки проведеної роботи.

Нагадаємо, що мережа адміністративних послуг для громад має відповідати певним характеристикам: