Previous Next

На Полтавщині різко зросла кількість отруєнь чадним газом

Надрукувати

У жовтні на території області виникло 372 небезпечні події: з них техногенного характеру – 306, природного характеру – 34, соціального характеру – 32, внаслідок яких загинуло 25 людей, травмовано або постраждало 156 людей, з них 28 дітей, врятували  14 людей. Також сталося  3 надзвичайні ситуації, в яких загинули 4 людини.

Про це повідомив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко на апаратній нараді.

«У  Лохвиці, на території приватного домогосподарства, під час очищення прибудинкової вигрібної каналізаційної ями загинуло 3 людини. За попередніми даними чоловіки померли внаслідок отруєння парами метану. Також надзвичайна ситуація пов’язана з АЧС. На території Державного підприємства «Дослідне господарство ім. Декабристів», зафіксовано загибель 8 голів свиней. У господарстві встановили карантин до 26 листопада», – розповів Віктор Стеблянко.

Він поінформував присутніх, що в регіоні виникло 200 пожеж, внаслідок яких загинули  3 людини, травмовано 3 людини та врятовано 7 людей.

Сталося 15 випадків пожеж на торфовищі.

«Загорілося 33,8 га поверхневих покладів торфу. З 15 пожеж 2 продовжують ліквідовувати. Зокрема, в Пирятинському та Семенівському районах. Крім того, сталося 12 випадків пожеж на сільськогосподарських угіддях», – розповів Віктор Стеблянко.

У жовтні на дорогах області сталася 91 дорожньо-транспортна пригода. Під час ДТП загинуло 12 людей.

Також Віктор Стеблянко зауважив, що цього року зросли отруєння чадним газом. Якщо минулого року станом на 1 листопада було 11 випадків, то в цьому році вже зафіксували 24. Минулоріч постраждало 18 людей, цього року – 41 людина, з них 12 дітей.