Previous Next

В облдержадміністрації підбили підсумки оздоровлення та відпочинку дітей Полтавщини в 2019 році

Надрукувати

Протягом року в області оздоровлянням та відпочинком охопили 74,6 тис. дітей, це становить майже  52 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років. 70% дітей охоплено оздоровленням та відпочинком із використанням коштів обласного та місцевих бюджетів. Загалом таких дітей понад 50 тисяч.

Про підсумки проведення в області літньої оздоровчої кампанії в 2019 році та основні завдання з реалізації обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 рік на апаратній нараді розповіла заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Шкоденко.

Для організації та проведення літньої оздоровчої кампанії залучено кошти з різних джерел фінансування в розмірі 159 млн 151,3 тис. грн, що на 19 млн 571 тис. грн більше, ніж у минулому році.

«Цьогорічне суттєве збільшення бюджетного фінансування утримало співвідношення освоєних коштів місцевих бюджетів до фінансування з інших джерел. Освоєно 80 млн 387 тис. грн із бюджетів місцевого рівня, з яких              23 млн 889 тис. грн освоєно на підготовку та покращення матеріально-технічної бази дитячих закладів комунальної форми власності та                     56 млн 497 тис. грн – на оздоровлення та відпочинок дітей»,  – сказала Наталія Шкоденко.

“За даними органів управління освітою міськвиконкомів, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад влітку 2019 року при закладах загальної, середньої та позашкільної освіти області працювало 728 закладів відпочинку на 34 523 дитини”, – повідомив Сергій Рибалко.

Також в області запроваджено механізм здешевлення вартості путівок для дітей, у частині батьківської оплати. Ним влітку скористалися 9350 дітей, що на 200 сімей більше, ніж у минулому році.

«У  Горішніх Плавнях, шести районах та сімнадцяти об'єднаних територіальних громадах сума відшкодування за рахунок коштів місцевого бюджету для дітей пільгових категорій склала до 100 % від вартості путівки», – сказала Наталія Шкоденко.

Не використали субвенцію в повному обсязі в Глобинському, Гребінківському, Зіньківському, Козельщанському, Кобеляцькому, Кременчуцькому, Миргородському,  Новосанжарському, Оржицькому, Хорольському, Чорнухинському, Чутівському, Шишацькому районах та в містах Лубни і Кременчк, а також у Недогарківській, Омельницькій, Піщанській, Пришибській, Новознаменівській, Нововаврамівській та інших ОТГ.

«Прикро, що деякі райони та ОТГ не скористалися цією програмою. Адже ці кошти – допомога нашим громадам і нашим мешканцям, щоб вони могли оздоровити своїх дітей. І це важливе питання», – сказав т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Загалом в області діяло 755 закладів оздоровлення та відпочинку різних типів та форм власності.