Previous Next

«У кожному районі має бути запроваджено хоча б по одному фестивалю», –Олег Пругло

Надрукувати

Полтавщина посідає третє місце в Україні за внутрішнім переміщенням туристів та 9 місце за кількістю відвідувань іноземцями, 7 місце за кількістю садиб зеленого туризму.

Про це на апаратній нараді повідомила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Вона зауважила, що Полтавська область має досить потужний туристичний потенціал, що базується на унікальних пам’ятках культурної спадщини, видатних персоналіях – наших земляках, самобутніх народних традиціях, неповторній гастрономії та унікальній красі природи нашого краю. Департаментом було впроваджено бренд „Любіть Полтавщину, вона така різна…ˮ

 «Цей бренд був запропонований широкому загалу та отримав підтримку та визнання серед інших існуючих туристичних промоцій. Нині  туристична галузь області має достатньо високий рівень ресурсної бази для розвитку внутрішнього туризму в регіоні. Так, на території області розташовано 79 готелів та закладів готельного типу, 74 садиби сільського зеленого туризму, понад 200 закладів харчування, 12 санаторно-курортних закладів, 38 комунальних музеїв, а також 12 центрів активного відпочинку», – розповіла Валентина Воджаєнко.  

Цьогоріч Полтавщина взяла участь у 9 туристичних промозаходах. З них 4 закордонних в Італії, Грузії, Польщі. Також, презентували наш регіон  на туристичних виставках в Києві, Харкові, Кропивницькому, Одесі, Ужгороді та Львові. Традиційно щороку область проводить Всеукраїнську виставку-турсалон „Відпочивайте на Полтавщиніˮ.

Основним напрямком для розвитку внутрішнього і, в перспективі, зовнішнього туризму є подієвий туризм. Саме такий напрямок збільшує потік туристів до Полтавщини. В цьому році в регіоні провели 20 обласних культурно-мистецьких заходів. Зокрема, Гелон-фест, „Полтавська Галушкаˮ, „Мередіанˮ. Упродовж року розроблено і презентовано 4 нові туристичні маршрути.

Впровадження креативних індустрій на Полтавщині – це один із брендів, який цікавий не лише для наших туристів, а й для іноземців.

«З 1 квітня 2020 року плануємо представити кілька цікавинок. Так, у театрі імені М.В. Гоголя на балконі  відбуватиметься театралізована постановка для туристів. Також герої виходитимуть та вітатимуть туристів. Театр ляльок розробляє міні-постановку за «Енеїдою». Також до Обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2016-2020 рр. розробляємо нову складову «Пізнай свій край» для учнів та студентів», – розповіла Валентина Вождаєнко.

 Як зазначив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло, у кожному районі має бути запроваджено хоча б по одному фестивалю.

«Нині ми орієнтуємося на наші ОТГ. Є громади, які вже започаткували таку робу, та активно працюють у цьому напрямку. Як приклад, Омельницька ОТГ. Цьогоріч вони провели фестиваль «Чарівна симфонія козацтва». Тож, звертаюся до всіх керівників, продумати та детально спланувати свою роботу», – наголосив Олег Пругло.