• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

2 листопада розпочинається виборчий процес перших місцевих виборів у 6 ОТГ Полтавщини

2 листопада розпочинається виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів у 86 об’єднаних територіальних громадах та місцевих депутатів у 33 приєднаних громадах, передає сайт «Децентралізація».  Вибори в цих громадах України призначені на 22 грудня 2019 року.

Серед них і 6 ОТГ із Полтавської області:

Гоголівська селищна об’єднана територіальна громада, до якої увійшли Гоголівська селищна рада (смт Гоголеве), Устивицька сільська рада (села Устивиця, Грянчиха, Дакалівка, Підлуки, Псільське);

Великобудищанська сільська об’єднана територіальна громада - Великобудищанська сільська рада (село Великі Будища), Бобрицька сільська рада (села Бобрик, Педоричі), Книшівська сільська рада (села Книшівка, Броварки, Дучинці), Мартинівська сільська рада (села Мартинівка, Велике, Воронівщина, Могилатів, Морозівщина, Шадурка), Плішивецька сільська рада (села Плішивець, Бакути, Тимофіївка);

Зіньківська міська об’єднана територіальна громада - Зіньківська міська рада (місто Зіньків, села Гусаки, Дубівка, Пилипенки, Сиверинівка, Хмарівка), Проценківська сільська рада (села Проценки, Довжик, Дуб’яги, Стара Михайлівка, Ступки;

Новооржицька селищна об’єднана територіальна громада - Новооржицька селищна рада (смт Новооржицьке), Воронинцівська сільська рада (села Воронинці, Козаче, Котляревське, Максимівщина, Новоселівка, Приймівщина), Черевківська сільська рада (села Черевки, Заріччя, Сліпорід, Хорошки);

Петрівська сільська об’єднана територіальна громада - Петрівська сільська рада (села Петрівка, Майорівка), Вільницька сільська рада (села Вільниця, Лисівщина, Флорівка), Новокочубеївська сільська рада (села Нова Кочубеївка, Первозванівка, Підгірне);

Ромоданівська селищна об’єднана територіальна громада - Миргородський район: Ромоданівська селищна рада (смт Ромодан, села Конюшеве, Сотницьке, Шарківщина); Лубенський район: Новооріхівська сільська рада (села Новооріхівка, Величківка, Ромодан)

ЦВК вже затвердила Календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення цих виборів:

До 9 листопада районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міську виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

11 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

До 13 листопада включно ТВК мають утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів.

З 2 до 16 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.

З 18 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

До 27 листопада включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 28 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

До 3 грудня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 4 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

До 16 грудня включно ЦВК повинна прийняти рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

До 16 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

Загальна сума, передбачена на підготовку і проведення виборів 22 грудня 2019 року, становить 21,8 мільйонів гривень.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk