Previous Next

Інтернатні установи та терцентри області готові до зими

Надрукувати

На Полтавщині як у стаціонарних відділеннях, так і в інтернатних закладах заготовлено на осінньо-зимовий період овочі, поновлено зимовий одяг та взуття.

Для забезпечення інтернатних закладів на випадок несприятливих погодних умов нині є 27 автономних електрогенераторних, також є печі на дровах для обігріву приміщень і приготування їжі. В стаціонарних відділеннях є електричні обігрівачі та плити для приготування їжі й ліхтарі.  

Про це розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ніна Черняк.

Так, улітку в 4 будинках-інтернатах відремонтували покрівлі та їдальні. У Гадяцькому геріатричному будинку встановили  твердопаливний котел. У шести інтернатах замінили вікна. Загалом термомодернізували 21 будівлю. У 12 будинках-інтернатах, крім газових котлів, встановлені резервні котли, які працюють на альтернативних видах палива. В результаті впровадження енергозберігаючих заходів економія споживання природного газу щорічно становить 11,84 %.

«Будівля Горбанівського пансіонату першою в Україні отримала енергетичний сертифікат найвищого рівня в країні. Економія енергоносіїв після впровадження проєкту становить близько 45%. Завдяки підтримці обласної ради та облдержадміністрації покращено матеріально-технічну базу інтернатів і територіальних центрів. Додатково в чотирьох інтернатних установах області встановили вуличні спортивні майданчики з тренажерами. Їх обладнали в межах профільної обласної програми», – сказала  Ніна Черняк.

Додала, що для покращення надання послуг людям з обмеженими фізичними можливостями закупили реабілітаційне обладнання: ліжка функціональні, крісла-каталки для душу.