Previous Next

У Полтавській ОДА відбулося засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини

Надрукувати

У Полтаві вшосте  засідала консультативна рада з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму облдержадміністрації. Цього разу на її розгляд винесли 4 основні питання та кілька додаткових.

Зокрема, розглянули облікову документацію на 4 об’єкти культурної спадщини місцевого значення. Саме на них  необхідно було виготовити паспорти для занесення до нового державного реєстру нерухомих пам’яток. Ці об’єкти також потребують проведення ремонтно-реставраційних робіт.

«У нас сьогодні історичний момент. Ми розглядаємо облікову документацію на ті об’єкти культурної спадщини, яка виготовлена в результаті проведення тендерних закупівель через систему «ProZorro», проведених  Департаментом культури і туризму облдержадміністрації. Тендер виграло підприємство «Об’єднання громадян «Інститут культурної спадщини» Всеукраїнської Ради з питань охорони культурної спадщини з міста Київ», – сказала директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Мова йшла про облікову документацію на споруду Церкви Різдва, що в селі Вергуни Хорольського району, дзвіницю, що розташована у  Полтаві, на Соборному майдані, 1, на будинок Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя  та на споруду-хату, в якій народився патріарх Мстислав.

«Ми розглядаємо документи на об’єкти культурної спадщини місцевого значення, зокрема, й на щойно виявлені та національного значення. Було проведено тендер стосовно 18 об’єктів і на 4 вже  виготовлена документація за  цим тендером», – розповіла  начальник відділу охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму облдержадміністрації  Олеся Старолат.

Після погодження та затвердження всі документи направлять до Міністерство культури України  для занесення до державного реєстру.