• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Результати проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на території Полтавської області

Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту» традиційно на початку кожного навчального року на території Полтавської області протягом серпня-жовтня проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

Його мета – виявити дітей, які не розпочали навчання у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації, надати дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, адресну допомогу в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону. Проведення заходу «Урок» – дієвий механізм і у сфері запобігання дитячої бездоглядності, безпритульності. Водночас працівники служб у справах дітей проводять профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття та роз’яснювальну роботу щодо захисту прав дітей.

Службами у справах дітей області спільно з органами освіти, працівниками Головного управління Національної поліції в Полтавській області, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у серпні-вересні поточного року було також організовано проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок». Станом на 1 вересня було виявлено 14 дітей шкільного віку, які не розпочали навчатися у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах. Зокрема, 3 – у зв’язку з невиконанням батьками батьківських обов’язків, 2 – самовільно залишили заклад, 1 – у зв’язку із перебуванням за кордоном, 3 – місце перебування з’ясовується, 5 – у зв’язку зі зміною місця проживання. З батьками та особами, що їх замінюють, проведено роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового здобуття дітьми середньої освіти та попереджено про наслідки неналежного виконання своїх батьківських обов’язків. 9059 дітей отримали допомогу у вигляді канцелярських наборів.

У результаті проведеної роботи 9 дітей залучено до навчального процесу, із них 4 дитини повернуто на навчання, ще 4 – влаштовано до загально-навчальних закладів, професійно-технічних училищ, 1 дитину влаштовано до інтернатного закладу. Станом на 22.10.2019 5 дітей залишилися невлаштованими на навчання з різних причин: одна дитина перебуває за кордоном, інша – через невиконання батьками своїх батьківських обов’язків; місце перебування трьох сімей із дітьми з’ясовується. В ході проведення заходу двох батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання своїх батьківських обов’язків.

Для влаштування дітей у навчальні заклади цього року звернулося 2018 внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій. За результатами проведеної роботи до дошкільних навчальних закладів влаштовано 440 дітей, до загальноосвітніх навчальних закладів – 1384, закладів вищої освіти – 133, закладів професійної (професійно-технічної) освіти – 61. У цілому проблем щодо влаштування дітей до навчальних закладів не виникало.

Служба у справах дітей облдержадміністрації

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk