Рівень захворюваності на дифтерію в Україні – традиційний для осінньо-зимового періоду,– Зоряна Скалецька

Надрукувати

Ситуація на захворюваність  дифтерією, яка нині виникла в Україні, не є критичною.

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька поінформувала на селекторній нараді з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти про випадки захворювання на дифтерію на Закарпатті та в Києві.

Зокрема, вона зазначила, що ситуація  контрольована й немає приводу для паніки.

«До Закарпаття направлено представників Міністерства охорони здоров’я України. Ситуація повністю контрольована та традиційна для осінньо-зимового періоду. Хворі та ті, хто з ними контактував, знаходяться під наглядом лікарів. У Києві також виявили одного хворого, який теж під наглядом», – сказала Зоряна Скалецька.

Міністерка закликала регіони активніше проводити кампанії з вакцинації. Саме щеплення є попередженням серйозних захворювань.  За її словами, найсерйозніша ситуація з охопленням щепленнями проти дифтерії – у Закарпатській, Харківській, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській та Дніпропетровській областях.   

За 10 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 2 випадки захворювання на дифтерію. Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні є більше 190 флаконів сироватки від дифтерії, які надані в якості гуманітарної допомоги ВООЗ і розподілені в усі області.

Станом на 1 вересня 2019 року в Україні наявні 1,79 млн доз вакцини АКДП, 178 тис доз АДП та 5,4 млн доз АДП-М.