Previous Next

Молодь із Полтавщини отримає стипендію Героя України

Надрукувати

23 жовтня у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського відбулося засідання комісії для визначення стипендіатів стипендії імені Героя Небесної Сотні — Героя України Ігоря Сердюка.

Серед членів комісії - директор Департаменту освіти і науки ОДА Олена Харченко, начальник управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юрій Кращенко, заступник начальника відділу у справах сім'ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Лелюк, депутат Полтавської обласної ради Сергій Шевчук та провідні науковці Полтавщини.

Переможців конкурсу на здобуття стипендії імені Ігоря Сердюка визначали в трьох номінаціях: для учнів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, для студентів та для молодих учених. За словами учасників комісії, полтавці надіслали багато цікавих робіт і матеріалів.

Попередньо комісія ознайомилася з конкурсними роботами та визначила для кожного учасника рейтинговий бал. Враховуючи рейтинг та наукові досягнення за рік, вирішили призначити стипендію імені Ігоря Сердюка для 10 конкурсантів із кожної категорії.

Мета призначення стипендії — популяризація національно-патріотичного виховання дітей та молоді, увічнення пам’яті визначних поборників державної незалежності України та для мотивування навчальної, наукової діяльності юнацтва.