Previous Next

У Полтаві аграрії вивчали облікову систему процесів на підприємстві

Надрукувати

На базі Полтавської державної аграрної академії відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Засоби сучасних online-технологій та інформаційних систем в АПК».

 На семінарі  розповідали про  автоматизацію виробничих процесів у сільському господарстві. Слухачів ознайомили з  інноваційними можливостями системи обліку, аналізу та планування діяльності аграрного підприємства на платформі «Soft.Farm».

«Програма виконує функції облікової системи від первісних документів до отримання фінансових результатів підприємства на всіх ділянках обліку та напрямках, які веде сільгосппідприємство. Ця система включає і бухгалтерський, і оперативний, і виробничий обліки, тобто нею можуть користуватися всі, хто вносить певні дані в інформаційну систему підприємства, щоб забезпечити цілісність інформації», – розповів директор ТОВ «Інфосвіт ІТ сервіс» Олег Бондаренко.

Як зазначила ректор Полтавської державної аграрної академії Валентина Аранчій, в одному сервісі об’єднали всі сучасні агрономічні ІТ-інструменти, які необхідні для впровадження точного землеробства та інших технологій.

«На семінарі надають не лише теоретичні, а й практичні знання. У нашій академії вже 3 роки діє факультет інформаційних технологій. Це дає змогу краще працевлаштовуватися випускникам. На нашій базі постійно проводять тренінги щодо використання інформаційних систем», – зазначила Валентина Аранчій.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов наголосив, що нині важливо отримувати практичні навички в роботі засобів сучасних оnline-технологій, адже тоді випускники завжди знайдуть собі місце роботи.

«Нині ще не всі підприємства використовують під час ведення агробізнесу в електронні сервіси, хоча це дуже актуально і потрібно. Тож на таких семінарах знайомлять представників аграрних підприємств різних форм власності з можливостями застосування сучасних online-технологій та інформаційних систем в АПК», – сказав Сергій Фролов.

Перша частина семінару була теоретичною. В другій частині  під керівництвом ментора проєкту «Soft.Farm» та його команди учасники вивчали   реєстрацію в системі та первісні налаштування, формування електронної мапи полів, як отримати данні  пайовиків із Держгеокадастру, формувати договори оренди в системі «Soft.Farm», як швидко отримати відомості по земельній ділянці.