Previous Next

На Полтавщині стартував цикл семінарів про участь громадськості у процесах формування й реалізації державної політики

Надрукувати

У приміщенні Лубенської міської ради відбувся кущовий семінар на тему «Інструменти й механізми участі громадськості у процесах формування та реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення».

Захід організований за ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, на виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки.

Участь у семінарі взяли представники активних громадських організацій, депутати місцевих рад, державні службовці й фахівці органів місцевого самоврядування з Лубен, Лубенського, Чорнухинського, Оржицького, Гребінківського, Пирятинського і Хорольського районів. Розглядали такі питання:

  1. Співробітництво адміністрацій та громадських організацій у сфері надання суспільних послуг.
  2. Соціальний капітал та громадське лобіювання.
  3. Інструменти демократії участі.
  4. Стратегічні й операційні цілі розвитку громади.

Семінар провели голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко та перший заступник директора – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

Цей захід – перший із циклу. Подібні відбудуться у Полтаві, Кременчуці й Миргороді.