Previous Next

Пам’ять полеглих захисників України вшанували на Алеї Героїв в обласному центрі

Надрукувати

Рідні, побратими, військовослужбовці, волонтери, керівництво області та міста, депутати обласної та міської рад, небайдужі полтавці поклали квіти до могил воїнів АТО/ООС на Алеї Героїв, що на центральному міському кладовищі Полтави.

Присутні виконали Державний Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих оборонців, що віддали свої життя за волю та незалежність України.

«Ми зібралися на Алеї Героїв сьогодні за покликом серця, щоб вшанувати пам’ять наших полеглих захисників. Наймолодшому воїну, який похований на цій Алеї, – 20 років. Найстаршому – трішки більше, ніж 50. Вони не встигли виконати всього, що запланували. Коли йшли на війну, ніхто не знав, що їхнє життя обірветься. Так трапилося. Ніяким чином не вилікувати материнські рани, що кровоточать, і не втамувати горе батьків, дружин, дітей. Вічні пам’ять і слава нашим воїнам, які поховані тут, та всім іншим полеглим захисникам України», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Він побажав українцям миру.

За інформацією Полтавського обласного військового комісаріату, з початку війни на сході України в ній загинули 145 жителів Полтавщини.