До уваги пільговиків!

Надрукувати

До уваги пільговиків!

 З 1 жовтня 2019 року в Україні стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Тим пільговикам, які бажають отримувати свою пільгу готівкою з початку опалювального періоду, слід до 15 жовтня звернутися в управління соціального захисту, написати заяву, в якій зазначити реквізити банківського рахунку чи побажання отримувати кошти через Укрпошту. Після цього пільгу виплачуватимуть готівкою. 

Наступний термін подачі заяв до 15 травня – в такому разі пільги готівкою надаватимуться з початку неопалювального періоду.

Без звернення пільговиків з жовтня поточного року управліннями соціального захисту населення пільги  будуть призначені у безготівковій формі. Пільги у безготівковій формі перераховуються надавачам послуг через АТ“Ощадбанк” щомісячно до 18 числа наступного місяця, у встановленій законодавством послідовності (спочатку за опалення, гаряче водопостачання, централізоване водопостачання та водовідведення, потім за електроенергію для освітлення, природний газ для приготування їжі, вивіз сміття та послугу з управління  багатоквартирним будинком).

Протягом доби після перерахування коштів АТ “Ощадбанк” на номер мобільного телефону пільговика направить смс-повідомлення з інформацією про суми, які необхідно сплатити за кожним видом  послуги.

 Департамент соціального

захисту населення Полтавської обласної

державної адміністрації