Previous Next

Сергій Марчишинець запросив усіх охочих приєднатися до тижня безпеки дорожнього руху на Полтавщині

Надрукувати

Про події, які відбудуться у межах обласного тижня безпеки дорожнього руху, розповів на тематичній пресконференції в ОКІА «Новини Полтавщини» начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Марчишинець.

«Тиждень безпеки дорожнього руху в Полтавській області відбудеться з 7 по 12 жовтня й об’єднає низку заходів. Це флешмоби, круглі столи, які організовують освітні заклади та громадські організації. Також єдиний обласний урок, присвячений безпеці дорожнього руху проведуть для учнів і студентів. Відбудуться екскурсії для дітей до управлінь патрульної поліції Полтави й Кременчука, показ відеороликів. Поліцейські організують акцію «Відповідальний пішохід», яка полягає в нанесенні попереджувальних написів перед пішохідними переходами. Ще одна цікава подія – показ вистави «Варварині хитрощі» 10 жовтня у Полтавському академічному обласному театрі ляльок для молодших дітей зі шкіл-інтернатів області. Ми коли шукали, якою ігровою формою зацікавити дітей, з’ясувалося, що в театрі є вистава, присвячена саме безпеці дорожнього руху. Для дітлахів вона буде і цікавою, і корисною», – розповів Сергій Марчишинець.

Масштабна подія відбудеться 8 жовтня: на території «Аеропорту Полтава» працюватиме Регіональний форум з безпеки дорожнього руху. Участь у ньому візьмуть керівництво області, фахівці Міністерства інфраструктури України, Міністерства охорони здоров’я України, GIZ, структурних підрозділів облдержадміністрації, експерти з проведення реформ, з публічної безпеки, представники громадських організацій. Реєстрація учасників триває. Дискусії проведуть за трьома секціями, зокрема, говоритимуть про розвиток безпеки дорожнього руху в регіоні, галузеві особливості реалізації відповідних заходів та інновації як чинник модернізації безпеки дорожнього руху. На початку заходу нагородять переможців конкурсу дитячих робіт «Безпека дорожнього руху очима дітей».

«Управління інфраструктури і Департамент освіти і науки облдержадміністрації запровадили конкурс дитячих робіт «Безпека дорожнього руху очима дітей». Перший його етап завершився. Другий відбудеться у п’ятницю. Досить багато дітей відгукнулися. Усі діти, при тому різного віку, переймаються цим питанням. Їхні роботи дуже проникливі й змістовні», – зазначив Сергій Марчишинець.

Він розповів про просвітницькі заходи, які з початку року проводять фахівці управління інфраструктури облдержадміністрації спільно з інспекторами патрульної поліції області.

«У 9 районах області – Лохвицькому, Миргородському, Великобагачанському, Глобинському, Оржицьому, Кобеляцькому, Новосанжарському, Решетилівському і Машівському – спільно з партнерами проводимо просвітницькі заходи. Охоплено 45 навчальних закладів і близько 11600 дітей. Ми роздавали дітям флікери і браслети, які відбивають світло. До слова, Полтавщина – одна з кількох областей, що розпочала до впровадження відповідної ініціативи на всеукраїнському рівні виготовлення світловідбивних матеріалів та їх розповсюдження, – розповів Сергій Марчишинець. – Коли ми роздавали флікери, то порівнювали їх із технічними засобами, які використовують велосипедисти, і з’ясували, що у флікерів відстань світловідбивання набагато більша. Формат брелоків дуже зручний. Основне наше завдання – досягнути масовості використання світловідбивних речей. Кожен елемент впливає на попередження ДТП. Це мінімум затрат і максимум ефективності. Відповідну роботу опродовжуватимемо і в межах обласного Тижня безпеки дорожнього руху. 7 жовтня проведемо навчально-виховні лекції в у Михайлівському навчально-реабілітаційному центрі, Диканському НВК імені М.В. Гоголя, Диканській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У перспективі – просвітницькі заходи в Козельщинському, Кобеляцькому, Кременчуцьких районах».

Перелік заходів планують розширювати.

«Ми провели селекторну нараду з районами й об’єднаними територіальними громадами. Звернулися до них із проханням провести відповідну роботу, акцентувати увагу на проблематиці, проаналізувати, промоніторити ситуацію з напрацюванням конкретних кроків, заходів для вирішення питання зниження показників ДТП», – додав Сергій Марчишинець.

Завершиться тиждень безпеки дорожнього руху в Полтаві, на Театральній площі. Там 12 жовтня із 16.00 по 18.00 проведуть танцювальний флешмоб «Засвітись!». До нього долучаться більше 120 дітей.

Із переліком заходів у межах тижня безпеки дорожнього руху на Полтавщині можна ознайомитися на сайті управління інфраструктури облдержадміністрації