Previous Next

В області готуються до відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва

Надрукувати

Відкриття козацької зали, виставка робіт художника – полеглого учасника АТО, фотовиставки та патріотичні уроки. Так на Полтавщині відзначатимуть День захисника України та День українського козацтва.

У заступника голови облдержадміністрації Миколи Білоконя відбулася нарада з питань підготовки та відзначення цих свят.

Він наголосив, що в регіоні урочистості повинні відбутися  на високому рівні.

«Всі заходи мають пройти злагоджено, конструктивно. Всі посадовці, які причетні до організації й проведення заходів, повинні відповідально поставитися до роботи. Наше завдання – організувати свято краще, ніж у попередні роки. Ми маємо врахувати всі пропозиції громадськості, їхнє бачення та провести спільну роботу», – сказав Микола Білокінь.

Докладніше про заплановані заходи розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Серед запланованого – відкриття виставки робіт художника, полеглого учасника АТО Валерія Боняківського та урочистості в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя. У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відкриють козацьку залу, а в Полтавському музеї авіації і космонавтики презентують  фотовиставку ветеранів «На рубежах мужності».

Крім того, для школярів планують виховні заходи. У Миргородському районі проведуть  військово-патріотичну гру «Петлюрівський вишкіл».  У філії Національного військово-історичного музею України – Музеї важкої бомбардувальної авіації відкриють пам’ятний знак загиблим військовим льотчикам.

Як повідомила начальник Управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради Лариса Кречко, у Полтаві з нагоди свята  відбудеться урочисте покладання квітів до памʼятника Українським загиблим козакам, пам’ятника Раїсі Кириченко, до могил бійців АТО/ООС, до всіх меморіальних дощок загиблим воїнам у російсько-українській війні.

Також проведуть урочистий концерт «Пісні, народжені в АТО».

Нагадаємо, 14 жовтня українці відзначають чотири великі свята:

- День святої Покрови Пречистої Богородиці;

- 74-та річниця створення Української повстанської армії (УПА) – 1942 р.;

- День Українського козацтва;

- День захисника України.