Previous Next

Процеси європейської інтеграції та просування європейських цінностей вивчали на семінарі EU Talks

Надрукувати

У Полтаві відбувся одноденний семінар EU Talks щодо інформування суспільства про процеси європейської інтеграції та просування європейських цінностей.

У ньому взяли участь 46 фахівців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також 29 представників громадських організацій Полтавщини.

Семінар відкрила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко: «Ми вдячні, що на наше запрошення відгукнулися не 30-40 осіб – така кількість планувалась напередодні семінару, – а 75 учасників із різних регіонів Полтавщини. Це свідчить про актуальність теми семінару».

Серед основних цілей семінару були:

«Ми намагалися сформувати програму таким чином, щоб комплексно охопити не лише Угоду про асоціацію між Україною та ЄС як інструмент євроінтеграції. Велика частина семінару присвячена європейським цінностям. Для того щоб іти шляхом асоціації з ЄС, інтеграції, ми повинні насамперед бути на єдиному ціннісному рівні з європейською спільнотою», – сказала одна з організаторів семінару, завідувачка сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики Людмила Власенко.

На почату заходу його учасники мали заповнити анкету, де, зокрема, необхідно було перелічити найголовніші цінності ЄС. Не всі на 100% впоралися із таким завданням.

«Мене це не здивувало, – сказала тренерка семінару, голова правління ГО «Комунікація для змін» Іветта Делікатна. – Це схоже на те, що відбувалось на наших семінарах в інших регіонах. Люди спочатку поводяться дещо стримано, думають, що буде черговий нецікавий захід, але потім розслабляються, бо дискусії щодо цінностей до вподоби всім найбільше».

ЄС базується на 6 цінностях: гідність, свобода, права людини, демократія, рівність, верховенство права.

Ініціатори проведення семінару – Міністерство інформаційної політики, яке зараз перебуває у стадії переформатування, громадська організація «Комунікація для змін». Співорганізатор – Полтавська облдержадміністрація.