Previous Next

Чорнобильцям Полтавщини замінюють посвідчення на нові

Надрукувати

В області продовжує працювати регіональна комісія з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян.

Згідно з порядком денним комісія розглянула понад 200 особових справ громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за якими прийняті рішення відповідно до чинного законодавства.

«На семи попередніх засіданнях розглянуто й прийнято рішення щодо заміни 3 333 посвідчень. Нині маємо розглянути ще 211 справ. Враховуючи їх, матимемо рішення щодо 3 544 посвідчень. Це 97% від загальної кількості. Залишиться розглянути 3% справ. Ці справи опрацьовують, щоб долучити деякі документи», – поінформувала перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ніна Черняк.

Станом на 26 вересня на розгляд регіональної комісії за поданнями райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих комітетів районних у містах рад надійшло 48 справ на видачу посвідчень всіх категорій та дублікатів до них, а також 216 – для проведення заміни посвідчень на посвідчення нового зразка особам 1 категорії.

Члени комісії розглянули питання видачі посвідчення дружини померлого громадянина з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, видачі дублікатів посвідчень постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, заміни посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо.

На підставі рішення комісії нові посвідчення будуть оформленні та видані через управління соціального захисту населення за місцем проживання громадян.