• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Проєкт «Крила успіху» рекомендують для сільських шкіл

«Удосконалення мережі освітніх закладів» – цьому напрямку приділили увагу учасники засідання навчально-консультативної робочої групи «Координаційної ради з підтримки та розвитку ОТГ Полтавської області». Засідання відбулося в Сергіївській ОТГ, що у Гадяцькому районі.

Невідомий об'єктНа початку засідання головний науковий співробітник відділу інновацій та стратегії розвитку освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Анжеліка Цимбалару розповіла про освітній проєкт «Крила успіху». Вона одна зі співавторів цього проєкту, який здійснюють у початкових школах.

Анжеліка Цимбалару сказала, що думка про те, що наші учні вивчають набагато більше ніж, наприклад, їх однолітки в Західній Європі, вже не відповідає дійсності.

«Подивіться програми, наприклад, Великої Британії, і ви здивуєтесь – яка у них насичена програма, але там знання подаються на основі їх практичного застосування в житті, – повідомила пані Анжеліка. – Ми не скасовуємо знання. Ми також робимо акцент не на теорії, а на практиці».

«Крила успіху» інтегрували 12 предметів у 6-ть. Замість підручників учні застосовують щотижня нові невеликі журнали, де виконують і завдання.

Внаслідок цього значно полегшав учнівський портфель.

«Там залишилися лише ручки та зошити,– говорить Анжеліка Цимбалару. – А з підручниками портфель важить 5-6 кілограм, це велике навантаження на учнів початкової школи».  

Курс передбачає 30 журналів на рік по 48 сторінок кожний. Для батьків учнів із класів, які беруть участь в експерименті, ціна – 180 гривень на місяць, для інших – 275 гривень.

Анжеліка Цимбалару розповіла, що певні бюрократичні моменти поки що не дозволяють організувати державну компенсацію за друк журналів. Вона звернулася до керівників органів місцевого самоврядування з проханням допомогти справі.

Програму «Крила успіху» планують найближчим часом розширити на 5-6 класи, а у перспективі вона має охопити весь шкільний період – до 12 класу.

«Цей проєкт направлений на формування компетентності дитини, і щоб вона відчувала себе щасливою,– сказала директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Олена Харченко. – Полтава за цим проєктом працює за кошти батьків. Я маю приклади інших областей, там де на рівні громад вирішують, повністю або частково, це питання за рахунок місцевого бюджету. Представникам ОТГ ми пропонуємо ознайомитися з досвідом шкіл Полтави. Зараз у Засульській ОТГ запроваджують цей експеримент. Ці школи відкриті. Як на мене, то це дуже цікаво як для батьків, так і для дітей. Хотілося б, щоб дитина, яка навчається в сільській школі, теж мала доступ до якісної освіти. Цей проєкт схвалений Міністерством освіти і науки України. Не так багато проєктів, які схвалені під час старту нової української школи, які отримали схвалення цього міністерства».

Представники ОТГ зацікавились програмою «Крила успіху». Зокрема, вони питали, де зараз навчають педагогів працювати за цією програмою.

Олена Харченко повідомила, що відповідну підготовку вже розпочали в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk