Володимир Зеленський: Санкції проти РФ повинні зберігатися, поки в Україні не буде відновлений мир

Надрукувати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що санкції є дієвою «зброєю» дипломатії як єдиного шляху до завершення війни на Донбасі та відновлення територіальної цілісності України.

«Ті, хто відважно захищає Україну, повинні повернутися переможцями. Ми маємо завершити війну та повернути свої території. Але я не раз казав: єдиний шлях до цього – це дипломатія. Її потужна та дієва зброя – це саме санкції», – наголосив Президент України під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, що триває у Мистецькому арсеналі у Києві.

Володимир Зеленський вважає, що санкції проти Російської Федерації повинні зберігатися, поки не буде відновлений мир в Українській державі.

«Я не втомлююся повторювати всім нашим світовим партнерам, які – дуже їм вдячний – нам допомагають, але іноді думають про зняття санкцій. Ви втрачаєте гроші? Серйозно? Вибачте, ми втрачаємо людей. Знаєте, у цивілізованому світі платити податки – це нормально. Зокрема, задля забезпечення порядку. Санкції – це фактично ті самі податки, необхідні для світового порядку. Якщо хочете – це податок заради миру. І поки мир не буде відновлено, санкції повинні бути збережені», – наголосив Президент України.

Офіційне інтернет-представництво Президента України