• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На проєкти громадських організацій депутати облради пропонують виділяти більше коштів

Відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків із громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Серед розглянутих питань – безперешкодна діяльність ЗМІ, утвердження свободи слова в Україні, проведення інформкампаній соціального спрямування на Полтавщині та сприяння розвитку громадянського суспільства й комунікації органів влади з громадськістю.

Усі ці питання у своїй роботі охоплює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (далі – Департамент). За словами його директора Вікторії Пилипенко, в області створено всі можливості для надання повної та своєчасної інформації широким верствам населення через взаємодію влади з редакціями та журналістами.

«Наш Департамент здійснює моніторинг висвітлення в ЗМІ діяльності влади за 105 різними темами, – повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Вікторія Пилипенко. – Налагоджена співпраця із засобами масової інформації області, журналістів вчасно попереджаємо про важливі заходи ОДА, анонсуємо їх на офіційних сторінках адміністрації та Департаменту, в соціальних мережах, здійснюємо розсилку. За 8 місяців 2019 року забезпечено анонсування більше ніж 230 таких заходів, а також організовано 20 прес-турів для журналістів».

Департамент забезпечив оприлюднення на офіційному вебпорталі ОДА понад 1300 інформаційних матеріалів, на офіційному вебсайті Департаменту – більше 900 статей.

Також у поточному році Департамент забезпечив виготовлення й розміщення в районах Полтавської області понад 200 постерів для біл-бордів із соціально важливих питань: вшанування учасників АТО, днів пам’яті захисників України, Міжнародного дня онкохворої дитини, на підтримку полонених моряків і низки інших.

Члени комісії Полтавської облради рекомендували і надалі сприяти об’єктивному та збалансованому висвітленню в ЗМІ діяльності обласної влади, а також провести серію круглих столів та передач на телебаченні з актуальних тем.

Не оминули увагою і питання розвитку громадянського суспільства та комунікації органів влади з громадськістю. На цю тему доповідав перший заступник директора Департаменту – начальник управління з питань внутрішньої політики Юрій Варченко.

«Протягом першого півріччя 2019 року структурними підрозділами облдержадміністрації проведено 172 консультації з громадськістю: громадські обговорення, засідання у форматі круглого столу, конференції, зустрічі з громадськістю, електронні консультації, засідання Громадської ради при виконкомах та інші заходи за участю представників громадськості. Райдержадміністрації провели понад 400 консультацій із громадськістю».

У районах Полтавщини створені та діють 25 громадських рад при адміністраціях та у містах. Головний результат співпраці Громадської ради з владою – внесення змін до регламентів роботи обласної ради та облдержадміністрації. Вперше в Україні на місцевому рівні було запроваджено норму, що без висновку громадської ради жодне рішення не виноситься на розгляд депутатського корпусу. За прикладом Полтавщини цю норму нині розповсюджено на всю державу.

Крім того, з метою підтримки ініціатив громадськості Департамент забезпечує проведення конкурсів проєктів ГО, на виконання яких виділяють кошти з обласного бюджету. В 2018-2019 роках за результатами конкурсного відбору реалізовано 13 пропозицій на суму 440 тисяч гривень.

Заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко рекомендував збільшити суму видатків на креативні проєкти громадських організацій, зокрема й організацій учасників АТО та в жовтні подати загальний кошторис конкурсних проєктів на розгляд чергової сесії.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk