Полтава святкує 250-річчя від дня народження Івана Котляревського

Надрукувати

Урочистості з нагоди 250-ї річниці з дня народження засновника нової української літератури почнуться сьогодні о 12.00 годині біля могили Івана Котляревського (перетин вулиць Сінної та Європейської у Полтаві).

Квіти також покладуть і до пам’ятника Івану Котляревському.

О 13.15 відкриють двері для всіх охочих у музеї-садибі Івана Котляревського, де працюватиме мистецький майданчик із театралізації епохи ХІХ століття та відбудеться погашення ювілейної марки й конверта.

Тим часом на Соборному майдані розпочнеться вуличний фестиваль «Стріт-фест» та виставка «Кращі товари Полтавщини». Там відвідувачі можуть посмакувати крафтовою продукцією: галушки, сири, шоколад, зефір, прянощі – все це сьогодні на Соборному майдані до 19:00.

Також на фестивалі будуть представлені унікальні вироби майстрів народних промислів «Містечко майстрів», що діятиме упродовж дня, а для гарного настрою відвідувачів облаштували яскраві фотозони та проведуть концерт.

Урочистості за участі почесних гостей профільних інститутів Національної академії наук України та Національної спілки письменників, виступ Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Верьовки розпочнуться о 13.50 в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя.

Увечері, о 17.30 годині, на Соборному майдані проведуть флешмоб виконання твору «Де згода в сімействі» зведеним хором хорових колективів закладів мистецтва й освіти, аматорських хорових колективів міста.

Там же вручать щорічну міську дитячу літературну премію імені Івана Котляревського, нагородять переможців міського конкурсу ескіза одягу «Етнокласика: сучасне дихання» та проведуть етноконцерт за участі кращих мистецьких колективів міста. Артисти полтавських театрів й обласної філармонії покажуть театральну композицію епізодів драматичних творів за мотивами І.П. Котляревського.

О 20.00 годині на зеленій зоні Соборного майдану любителі кіно можуть переглянути фільм просто неба.